SADAT CEO’su Tanrıverdi: Reklam teklifi kanaldan geldi

SADAT CEO’su Tanrıverdi: Reklam teklifi kanaldan geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV100’de katıldığı programa reklam vermesiyle gündem olan SADAT, reklam teklifinin kanaldan geldiğini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TV100’de katıldığı programa reklam vermesiyle tartışmaların odağında olan SADAT’tan açıklama geldi. SADAT CEO’su Melih Tanrıverdi, Cüneyt Özdemir’in YouTube programına katıldı.

Reklam teklifinin kanaldan geldiğini iddia eden Tanrıverdi, şöyle konuştu:

“Reklam önce ‘Az Önce Konuştum’ isimli programa verilmişti. Daha sonra kanal Kılıçdaroğlu çıkacağı zaman bizi aradı, ‘O programa da reklam vermek ister misiniz’ dedi. ‘İsteriz‘ dedik. Biz reklam portföylerine girdiğimiz için herhalde reklam oldukça bizi arıyorlar. Daha önce de birkaç program için haber verdiler. Bizim hedef kitlemiz değil diye o programlar… Dolayısıyla madem ki kanal bunu uygun görüyor, biz de uygun bulduk.”

“Kendimizi tanıtmak istedik”

Tanrıverdi, Özdemir’in “Reklam verirken amacınız neydi? Hedef kitleniz yurt dışındaki çeşitli askeri birimler anladığım kadarıyla… Neden Kılıçdaroğlu’nun programında böyle reklam yayınlama ihtiyacı duydunuz” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Türkiye kamuoyu bizi yeterince tanımıyor. Kendimizi Türkiye kamuoyuna tanıtmak istiyoruz. Kılıçdaroğlu, 13 Mayıs 2022 tarihinde 70 milletvekili toplayarak bahçe kapımıza gelip sokakta bir nümayiş (gösteri) gerçekleştirdi. Bizim terörist yetiştirdiğimizi, paramiliter bir yapılanma anlayışında olduğumuzu, seçimlere müdahale edeceğimize dair çok ciddi duyumlar aldıklarını söylediler. Bu açıklamalardan sonra sokaktaki insanlar bile bizi duymuş oldu ama yanlış tanıdılar. Bizim bununla ilgili çeşitli televizyon kanallarına çıkarak kendimizi ifade ettik.”

“Kılıçdaroğlu böyle devam ederse böyle çok güzel reklam tadında tepkiler göstermeyi düşünürüm”

Özdemir’in “Siz az önce ‘Kanaldan aradılar’ dediniz ama Twitter’dan ‘CHP’den bir hanım kardeşimiz bilgi verdi’ diye yazdınız. Hangisi doğru?” sorusuna karşılık “İkisi de doğru… Kılıçdaroğlu’nun programa çıkacağını öğrenmiştik ama o kanala reklam verip vermeyeceğimizi bilmiyorduk” yanıtını veren Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışlarını sürdürmesi halinde buna benzer tepkilerin süreceğini söyledi.

Tanrıverdi, “Önümüzdeki dönemde eğer sayın Kılıçdaroğlu bizimle ilgili bu şekilde davranmaya devam ederse yine böyle çok güzel, reklam tadında tepkiler göstermeyi düşünürüm. Çok yerinde bir şey oldu diye düşünüyorum.”

“Doğru bir iş yaptığımızı görüyorum”

Özdemir’in verilen reklamın psikolojik harp ya da algılar savaşının bir parçası olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu’nun kendilerine hakaret ettiğini söyledi.

Tanrıverdi, “Karşınızdaki muhatap size parayı bastırır (Tazminat davasından bahsediyor) ve istediğim kadar küfür ederim diyorsa sizin de buna karşı yapabileceğiniz bazı şeyler var, kenara çekilip oturma durumunda değilsiniz. Bunu eğer algı savaşı olarak değerlendiriyorsanız algı savaşı olsun ismi bilmiyorum. Ben doğru bir iş yaptığımızı görüyorum. Kılıçdaroğlu ben parasını verip istediğim kadar hakaret ederim mantığıyla yaklaşılmaması gerektiğini anlamasını lazım” dedi.

Tanrıverdi, Cüneyt Özdemir’in “Siz ticari bir şirketsiniz. Kılıçdaroğlu, milyonlarca üyesi olan muhalefet partisinin lideri. Bir siyasi parti ile bu kadar karşı karşıya gelmeniz normal mi?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Bizim Kılıçdaroğlu ile bir alıp veremediğimiz yok. CHP seçmenine son derece saygı duyuyorum, en nihayetinde seçmendir bir tercihte bulunuyor. Şunu sormak lazım. Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ın kapısına gelmesi haklı mıydı değil miydi? Buna cevap verilmediği sürece diğer sorular boşa düşüyor.” (Kısa Dalga)

Gündem