Şanlıurfa'da hasar tespit çalışması: 3 bin 200 kişi selden zarar gördü

Şanlıurfa'da hasar tespit çalışması: 3 bin 200 kişi selden zarar gördü
Şanlıurfa'daki sel felaketinde kaybolan TIR şoförünü arama çalışmaları sürüyor. Kentte 3 bin 200 kişi selden zarar gördü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden de etkilenen Şanlıurfa ve Adıyaman'daki 15 Mart'ta yağışın ardından sel görülmüştü.

Şanlırufa'da 16, Adıyaman'da ise 2 kişi hayatını kaybetmişti. Şanlırufa'da sekiz kişi, 2012'de açılan Abide Kavşağı'nın altgeçidini su basması sonucu ölmüştü.

Abide Köprülü Kavşağı'nda temizlik çalışmaları tamamlandı.

İtfaiye ekiplerince temizlenen kavşak, sağanak uyarısının ardından gece saatlerinde ulaşıma kapatıldı. Diğer alt geçitlerde de olası risklere karşılık araç geçişine izin verilmedi.

9 bin 622 personel ve bin 687 araçla sel sonrası temizlik yapıldı.

Kentte hasar tespit çalışmaları sürüyor. Şu an kadar 3 bin 154 kişinin konut, işyeri, araç ve muhtelif ev eşyasının zarar gördüğü tespit edildi.

Bir kişi aranıyor

Hilvan - Bozova yolunda aracıyla sele kapılan TIR şoförü Emin Ergün'ün bulunması için ise ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Ergün'ün son görüldüğü Yalıntaş Mahallesi yakınlarında 90 personel ve 2 helikopter görev yapıyor.

İçme suyu dağıtıldı

​Sel felaketi sonrası içme sularına çamur karışması nedeniyle kentte, 40 saat kesinti uygulandı.

Bu süreçte su sıkıntısının yaşanmaması için mahallelere tankerlerle su dağıtıldı. Halk ise dağıtılan sulardan almak için kuyruk oluşturdu.

Destici'den 'keşke'li açıklama

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Abide Köprülü Kavşağı'nda inceleme yaptı.

Daha sonra gazetecilere konuşan Destici, şunları söyledi: "Bugün de yağış var. Burada alt geçitlere girişler de kapatılmış. Bu tedbirlerden sonra bir daha can kaybı yaşamayız diye ümit ediyorum. Uçakta gelirken araziye de baktım; önemli bir kısmı yağış alıyor. Fakat arazide hasar gören bölgeler var. Fakat genel baktığımızda; o yağmurun da bir rahmet olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Keşke tedbirler daha önce alınabilseydi, bu altgeçitlere araçların girmesine müsaade edilmemiş olsaydı ya da farklı tedbirler alınsaydı; bu insanlarımız kaybedilmeseydi, hepimiz daha mutlu olurduk. Allah, ölenlerimizi rahmet eylesin." (DHA)

Gündem