Ali Yerlikaya duyurdu: Santa Maria Kilisesi saldırısında 2 kişi yakalandı

Ali Yerlikaya duyurdu: Santa Maria Kilisesi saldırısında 2 kişi yakalandı
Ali Yerlikaya, Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı ile ilgili 2 şüphelinin yakalandığını duyurdu. IŞİD ise saldırıyı üstlendi.

İstanbul Sarıyer'de bulundan Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Santa Maria Kilisesi’nde pazar ayini sırasında saldırı düzenleyen 2 katil zanlısının yakalandığını duyurdu. Yerlikaya’nın bu gece X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.”

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Bu arada IŞİD'in Telegram hesabından yapılan paylaşımda saldırının, örgütün liderlerinin "Yahudi ve Hristiyanların hedef alınması yönündeki çağrısı" sebebiyle yapıldığı belirtildi.

IŞİD'in yayınladığı mesajda saldırıyı gerçekleştiren karmeskeli iki kişinin de fotoğrafları paylaşıldı.

isid-kilise.webp

Ne olmuştu?

İstanbul, Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya olayı şu sözlerle duyurmuştu: "Bugün saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır."

(Kısa Dalga)

Gündem