Şarkıcı Gülşen'in davasında mütalaa: Üç yıla kadar hapis talebi

Şarkıcı Gülşen'in davasında mütalaa: Üç yıla kadar hapis talebi
İmam hatip lisesinde okuyanlara hakaret etmekle suçlanan şarkıcı Gülşen'e üç yıla kadar hapis talep edildi.

Şarkıcı Gülşen, İstanbul'un Ataşehir ilçesinde 30 Nisan 2022'deki konserde arkadaşına "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" demesinin ortaya çıkmasıyla 26 Ağustos 2022'de tutuklanmış, dört gün sonra tahliye edilmişti.

Gülşen'e 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan İstanbul 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

'Kışkırtıcı ve düşmanca'

Davanın bugünkü duruşmasına tutuksuz yargılanan Gülşen katılmadı. Duruşmada, şarkıcının avukatları hazır bulundu.

Duruşmada mütalaasını açıklatan savcı, Gülşen'in sözlerinin 'kışkırtıcı ve düşmanca tutum ve davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiğini, halkı kin ve düşmanlığa sevk edici, ayrıştırıcı, nefrete yönlendirici nitelikte ve halkın birbirine karşı düşmanlık uyandırmaya elverişli olduğunu' belirtti.

Üç yıla kadar hapis istendi

Savcı, videonun sosyal medya ve basın yayın organlarında yayınlandığını ifade ederek, 'kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin oluştuğu' gerekçesiyle Gülşen'e 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

'İmam hatip liseleri sosyal sınıf değil'

Mütalaaya karşı söz alan sanık avukatı Altın Mimir, şu savunmayı yaptı: "Müvekkilimin üzerine atılı suç hiçbir şekilde oluşmamıştır. Aleniyet unsuru oluşmamıştır. İmam hatip lisesi sosyal sınıf oluşturmaz. Bu bir tehlike suçudur. Tehlike oluşmamıştır. Müvekkil aleyhine açılan manevi tazminat davaları ön incelemede reddedilmiştir. Müvekkilime 'katli vaciptir' diyen şahsa takipsizlik kararı verilmiş ancak müvekkil hakkında 24 saat içinde işlem yapılmıştır. Yatarı olmayan bir suçtan tutuklanmıştır. Biz tüm dünya vatandaşlarına uygulanan hukuki ilkelerin müvekkilime de uygulanmasını talep ediyoruz. Ayrıca müvekkilin şu an içinde bulunduğu koşullar nedeniyle teminat bedeli olarak yatırdığı paranın da iadesini talep ediyoruz."

Çolakoğlu'nun diğer avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu da savunma yapmak için süre istediklerini belirterek, 'müvekkilinin mağdur edildiğini, mağdur eden kişi ya da grupların cezalandırılması gerektiğini' ifade etti.

Mahkeme, sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 3 Mayıs'a erteledi. (DHA)

Gündem