Seçil Erzan, birlikte tatile gittiği arkadaşını da dolandırmış!

Seçil Erzan, birlikte tatile gittiği arkadaşını da dolandırmış!
Bankacı Seçil Erzan’ın bir numaralı sanık konumunda olduğu milyon dolarlık dolandırıcılık davasında müştekilerden Evrim Pınar Güzel, Erzan’la arkadaş olduklarını belirterek, Erzan’ın tutuklanmasının ardından Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'e bir mail attığını ve Seçil Erzan ile Denizbank'ta üst düzey yönetici olan biri arasında duygusal ilişki olduğunu söylediğini aktardı.

Futbol dünyasının ünlü isimleri ile işadamlarının “yüksek getirili fon” vaadiyle dolandırıldığı davanın müştekileri arasında Burhan Taşpolat ve kızı Evrim Pınar Güzel de yer alıyor.

Savcılığın değerlendirmesine göre, Seçil Erzan'ın Burhan Taşpolat'ı 572.500 dolar, Evrim Pınar Güzel'i de 844.958 dolar ve 1.500.000 TL dolandırdığı belirtiliyor.

İki mağdur, savcılığa verdikleri ifadede bankacı Seçil Erzan’ın kendilerini nasıl “ikna ettiğini” anlattı.

T24’den İlhan Çelik’in haberine göre, Evrim Pınar Güzel, Denizbank şube müdürü sanık Seçil Erzan için "Beraber dönem dönem tatile giderdik" diyerek, Erzan'la arkadaş olduklarını söyledi.

Güzel, ifadesinde tutuklanma haberinin ardından Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'e bir mail attığını ve Seçil Erzan ile Denizbank'ta üst düzey yönetici olan biri arasında duygusal ilişki olduğunu söylediğini aktardı.

"Hakan Ateş'e Denizbank'taki üst düzey yöneticilerden O.Ö. ile Seçil Erzan arasındaki duygusal ilişki hakkında mail attım" diyen Güzel, Hakan Ateş'e attığı mailde bahsi geçen şahsın mal varlığının araştırılmasını istediğini aktardı.

Güzel, Seçil Erzan'ın kendisine yüksek getirisi olan özel bir fon olduğunu söylediğini ve "Çocuğunun hayatını garanti altına alabilirsin" diyerek kendisini ikna ettiğini belirtti.

Güzel, Erzan'a para veren başka isimlerle olan "Foncuzedeler" isimli WhatsApp grubundan da bahsetti.

Pınar Güzel'in babası Burhan Taşpolat ise "Bana 'Büyük tutarlı özel fon hesapları var, büyük tutarlar yatırıyoruz, paraları bu özel fonda değerlendiriyoruz, siz benim babam sayılırsınız' şeklinde konuştu" ifadelerini kullandı.

Taşpolat, villasını satarak parayı olduğu gibi Erzan'a götürdüğünü söyledi. Taşpolat, fondaki isimlerden haberdar olmadığını da belirtti.

Burhan Taşpolat ve Evrim Pınar Güzel’le ilgili dava dosyasına giren Denizbank İnceleme Raporu’nda şöyle denildi:

"Sonuç olarak; Burhan Taşpolat ve kızı Evrim Pınar Güzel ile Seçil Erzan arasında banka-müşteri ilişkisinden ziyade tamamen banka dışında gelişen ve kişisel güvene dayanan çok yakın bir bağ kurulmuş olduğu anlaşılmıştır. Şahısların iddiaları, kendilerinin bu ilişkiye dayanarak birikimlerinin fahiş faiz beklentisiyle Seçil Erzan tarafından banka sistemine dahil edilmeden değerlendirilmesine uzun zaman boyunca rıza gösterdiklerini ortaya koymaktadır. Nitekim iddia sahipleri, banka bünyesinde bir varlıkları olup olmadığına dair hiçbir sorgulama ihtiyacı duymamışlardır. Seçil Erzan’a ulaşılamayan 07.04.2023 tarihine kadar Bankamıza hiçbir bildirimde bulunmamış olmaları ise muhatap olarak bankayı değil, Seçil Erzan’ı gördüklerini göstermektedir. Bu durum bankadan çekmiş oldukları nakit değerlerin banka dışında değerlendirildiğini bildiklerine de işaret etmektedir. İddia sahibi şahıslar, Seçil Erzan hakkında şikâyetleri bulunmadığını ısrarla vurgulamışlardır. İddia sahibinin hesapları incelendiğinde, Bankamız sistemi içinde gerçekten kaydı bulunan fon alım satım işlemlerinin olduğu, dolayısıyla kişinin bankacılık sistemi içerisinde fon alım satımının nasıl yapıldığına dair bilgisi ve tecrübesinin olduğu anlaşılmıştır."

İki mağdura dair savcılık değerlendirmesi ise şöyle:

"Şüpheli Seçil Erzan'ın baba kız olan müştekiler Evrim Pınar Güzel'i ve Burhan Taşpolat'ı Özel Bir Fonda Kur Korumalı olarak, yüksek getirisi olan alternatif bir yatırım hesabı olduğuna ikna ederek kandırdığı, bu fona yatırmaları için müştekilerden defalarca kez para aldığı, akabinde şüpheli Seçil Erzan'ın sahte olarak oluşturduğu belgeleri müştekilere verdiği, Seçil Erzan'ın alınan ifadesinde müştekileri kandırdığını ikrar ettiği, bu haliyle şüpheli Seçil Erzan'ın müşteki Burhan Taşpolat'tan 572.500 USD'nı, müşteki Evrim Pınar Güzel'den 844.958 USD ve 1.500.000 TL'yi alarak dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarını işlediği anlaşılmıştır." (Kısa Dalga)

Gündem