Sedat Peker'den savcılara: Başbakana şantaj yaptım diyorum, ne bekliyorsunuz?

Sedat Peker'den savcılara: Başbakana şantaj yaptım diyorum, ne bekliyorsunuz?
Sedat Peker, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a şantaj yaparak hapisten çıktığı itirafına ve akrabası olan Mehmet Cengiz'in de arabuluculuk yaptığına ilişkin açıklamasını hatırlatarak savcılara seslendi: Soruşturma için ne bekliyorsunuz, daha delil lazımsa vereyim.

Sedat Peker dün art arda yaptığı açıklamalarda eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kumar oynarkenki görüntüleri karşılığında hem cezaevinden tahliye edildiğini hem de 5 milyon dolar para aldığını anlattı. Peker, akrabası olan Mehmet Cengiz'in de arabuluculuk yaptığını ileri sürdü.

Peker bugün, anlattığı olaylarda paranın yapttığı kişilerin isimlerini de verdiğini anımsatarak savcılara "Neden soruşturma açmıyorsunuz? Neden bankalara yazı yazıp iddiaların doğruluğunu araştırmıyosunuz" diye sordu.

Peker'in paylaşımları şöyle:

1- Sayın savcılar, beni duyuyor musunuz? Şantaj yaptım diyorum, devrin başbakanına yaptım diyorum, mehmet cengiz de aracıydı diyorum. Paraların hangi akrabamızın hesabına yattığını söylüyorum. Akrabam Zafer Salman olayı doğruluyor. Bankalara neden bir yazı yazmıyorsunuz?

2- Haricen dediklerimi doğrulayan birçok da delil çıktı. Bunlar yetmez mi? Ben suç örgütü lideriyim. Mesut Yılmaz’ın o dönem ki en yakını olan yılların saygın gazetecisi Sabahattin abi ( Önkibar), bakın kendisi de Mesut Yılmaz’ın ağzından olayı bugün anlatmış. Soruşturmayı

3- başlatmak için başka ne delile ihtiyacınız var, söyleyin ben vereyim. 40 yaşından genç kardeşlerim, her zaman ne derim; “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler”.

Gündem