Sümeyye Erdoğan Bayraktar, CHP'nin başörtüsü teklifiyle ilgili konuştu

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, CHP'nin başörtüsü teklifiyle ilgili konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, cHP'nin başörtüsü ve kıyafet teklifiyle ilgili konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kadınların başörtüsü ve kıyafet sorununu siyasetin gündeminden çıkarmayı amaçladıklarını açıklamış ve CHP de bu yönde yasa teklifi sunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise CHP'nin yasa teklifine 'anayasa değişikliği' çağrısıyla yanıt vermişti. Şimdilerde ise 2023 seçimlerinde bu konunun referanduma götürülmesi konuşuluyor. Sabah gazetesi yazarı Dilek Dündar bugünkü köşe yazısında KADEM'in Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nun görüşlerini aktardı. Dündar'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:


"4-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak 5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi öncesinde sohbetteyiz.


Biliyorsunuz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü serbestisine 'yasal güvence' çağrısına karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Referandum' açıklaması siyasette çok tartışılıyor.


Ben de soruyorum: "Siz CHP'nin teklifini samimi buluyor musunuz?" diye…
Önce Gümrükçüoğlu söze başlıyor: "Samimiyeti soruyorsanız, arşivler ortada… Şöyle bir Türkiye hayal ediyorum… Benim başımdaki örtünün hiçbir siyasi konuya malzeme edilmediği bir Türkiye…"


Arkasından Bayraktar "Samimi bulmadık. Hem arşivler ortada hem de büyük çoğunluğunun hangi görüşte olduğunu bildiğimiz büyük şirketlerde başörtülü çalışan göremiyoruz. Daha oralarda bile başörtüsünü hazmedemeyen bir görüşün siyasi temsilcilerinde de çok bir şey beklemiyoruz" diyor.
Her ikisinin de mesajı aslında net… Öyle ya, "samimiyeti sahada görelim"…

Yazının tamamı

Gündem