Suriye: İşgalci Türkiye'nin saldırısında üç askerimiz öldü

Suriye: İşgalci Türkiye'nin saldırısında üç askerimiz öldü
Suriye devlet ajansı SANA, Türkiye'nin dün Halep kırsalına düzenlediği saldırıda üç Suriye askerinin öldüğünü, altı askerin yaralandığını duyurdu. Gerilimin, iktidara yakın Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in Suriye devletinin davetiyle Şam'a gideceğinin açıklandığı gün yaşanması dikkat çekti.

Türkiye ile Suriye yönetimi arasında gayrıresmi temas kurulmasının konuşulduğu bir dönemde, Türkiye'nin dün Halep kırsalına düzenlediği sınırötesi saldırıda üç Suriye askerinin öldüğü, altı askerin yaralandığı belirtiliyor.

Suriye devlet ajansı SANA haberinde, saldırıyı "Türk işgal uçaklarının" düzenlediğini belirtirken, ajansa konuşan bir kaynak da "Bu saldırı, Türk rejiminin silahlı terör gruplarına verdiği desteğin devam etmesi bağlamında ortaya çıkıyor" dedi. Kaynak, Suriye silahlı kuvvetlerinin saldırıya karşılık verdiğini ve "silahlı terör gruplarının mevzilerinin hedef alınıp bazı noktaları ve eğitim merkezlerinin imha edildiğini" söyledi.

Gerilimin iktidara yakın Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ile bir heyetin Suriye devletinin davetiyle Şam'a gideceğinin açıklandığı gün yaşanması dikkat çekerken, SANA'ya konuşan kaynak "Türk rejiminin uyguladığı provokasyonların yoğunlaşması ve Suriye topraklarının farklı bölgelerine tekrarlanan saldırılarla, silahlı kuvvetlerimizin herhangi bir askeri noktasına yapılacak herhangi bir saldırının tüm cephelerde doğrudan ve anında yanıtla karşılanacağını teyit ediyoruz” dedi.

Suriye'nin resmi ajansında yayımlanan bir diğer haberde de, "Türk İşgali Suriye Topraklarında Yeni Bir Saldırı Hazırlığı İçin Güçlerini Seferber Ediyor" başlığı kullanıldı.

Öte yandan, silahlı muhaliflere yakın ve Londra merkezli olan, sahadaki kaynaklara dayalı haberlerle bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Türkiye'nin saldırısında 13'ü Suriye askeri, dördü Suriye Demokratik Güçleri üyesi olmak üzere 17 kişinin öldüğünü duyurdu. (Kısa Dalga)

Gündem