Suriye Milli Ordusu: Türk bayrağını yakanlardan hesap sorulacak

Suriye Milli Ordusu: Türk bayrağını yakanlardan hesap sorulacak
Türkiye destekli silahlı isyancı örgütlerden oluşan Suriye Milli Ordusu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım" sözlerine tepki olarak Türk bayrağı yakan eylemcileri kınadı: Haddi aşanlardan hesap sorulacaktır.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz" sözlerine tepki olarak Suriye'de Türkiye'nin kontrolündeki bir dizi bölgede eylemler düzenlemesinin ve Türk bayrağının yakılmasının ardından, Türkiye destekli silahlı isyancı örgütlerden oluşan Suriye Milli Ordusu'ndan (SMO) açıklama geldi.

SMO'nun 'Manevi Rehberlik Heyeti', kendilerinin Şam yönetimiyle anlaşmaları yönündeki sözlere tepki olarak Türkiye bayrağı yakan eylemcilere tepki gösterdi.

"Türkiye bayrağının selamlandığı ve yüceltildiği" belirtilen açıklamada, "Haddi aşanlardan hesap sorulacaktır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Çavuşoğlu'nun "Muhalefetle Suriye'deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı barış olmaz" açıklaması, Suriye'de Türkiye'nin ve Türkiye destekli silahlı grupların kontrolündeki bazı bölgelerde protesto edilmişti. Başta Azez olmak üzere bir dizi noktadan dün Türkiye karşıtı eylem haberleri gelmişti.

Eylemlerin Türkiye basınına da yansımasının ardından da, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Çavuşoğlu'nun sözlerine ilişkin bir soruya yanıtında "Halihazırda, rejimin ayak sürümesi nedeniyle bu süreç ilerlememektedir" demişti.

"Türkiye, Suriye ihtilafının başından beri bu ülkedeki krize halkın meşru beklentileri doğrultusunda çözüm bulunması için en çok çaba harcayan ülke olmuştur" ifadelerini kullanan Bilgiç, "Bu çerçevede, Türkiye sahada ateşkesin muhafaza edilmesinde ve Astana ve Cenevre süreçleri vasıtasıyla Anayasa Komitesi’nin kurulmasında öncü rol oynamış, muhalefete ve Müzakere Heyetine siyasi süreçte tam destek vermiştir. Halihazırda, rejimin ayak sürümesi nedeniyle bu süreç ilerlememektedir. Sayın Bakanımızın dün ifade ettiği hususlar da buna işaret etmektedir" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya