Tiktok yasaklanacak mı? Hüseyin Yayman: Özgürlükler önemli ama ailemiz çok daha önemli

Tiktok yasaklanacak mı? Hüseyin Yayman: Özgürlükler önemli ama ailemiz çok daha önemli
TikTok temsilcileri Türkiye'de. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman temsilcilere, hükümet olarak sansüre karşı olduklarını anlattı ve ekledi: Ailemiz çok daha önemli.

TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu'nda platformun uygulamaları hakkında açıklamalarda sunum yaptı.
Duvar İnternet Sitesinin haberine göre sunumun öncesinde söz alan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, hükümet olarak sansüre karşı olduklarını ifade etti, özgürlükler korunurken bireyin ve ailenin korunmasının kırmızı çizgileri olduğunu da ekledi.
Yayman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir şehrin meydanında, Kızılay’da, Hatay’da, Adana’da bir kadının soyunması nasıl hayatın olağan akışına aykırıysa ve doğru değilse bu dijitalde de böyledir. Bizim için özgürlükler önemli ama ailemiz çok daha önemli.”
Dijital mecra fenomenlerine de değinen Yayman, “ Kötülüğün, yalanın, bağımlılığın fenomeni olmak asla kabul edilemez” dedi.

‘Ailemizi dinamitleyen her paylaşıma karşıyız’

Dijital mecralardan elde edilen kazancın vergilendirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Yayman, “Hem özgürlüklerin hem de kamu düzeninin sağlanmasını istiyoruz ve ailemizin korunmasını önemsiyoruz. Sansüre karşıyız ama toplumun temelini ve ailemizi dinamitleyen her paylaşıma karşıyız” diye konuştu.

Yayman, TikTok Ortadoğu, Afrika ve Türkiye temsilcisi Emir Gelen’e sözü bırakmadan önce, “Siz de bir babasınız, dayısınız, amcasınız. Bu toplantıya gelmeden önce çok sayıda telefon aldım. Herkes TikTok’u kapatın dedi. Siz de ona uygun değerlendirmelerde bulunun” dedi.

Yayman’ın ardından söz alan Gelen, TikTok’a gelen bazı haklı eleştirileri anladığını ifade etti.(Kısa Dalga)

Gündem