TÜİK Başkanı Çetinkaya: Herhangi bir kişinin talep ve talimatına göre hesap yapmıyoruz

TÜİK Başkanı Çetinkaya: Herhangi bir kişinin talep ve talimatına göre hesap yapmıyoruz
TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya, kurumun açıkladığı verilere yönelik eleştirilere yanıt verdi: Kurumumuzca üretilen resmi istatistikler herhangi bir kişi, makam ya da kurumun talep, talimat veya tahminlerine göre hesaplanmıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri tartışma yaratmaya devam ederken, kurumun başkanı Erhan Çetinkaya istatistiklere dair eleştirilere yanıt verdi.

Çetinkaya, TÜİK'in 96 yıldır 'ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda istatistik ürettiğini' belirterek, istatistiklerin 'herhangi bir kişinin talep veya talimatlarına göre değil, bağımsız olarak hesaplandığını' söyledi.

TÜİK'in 96'ncı kuruluş yıl dönümü vesilesiyle değerlendirmelerde bulunan Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı: "Kurumumuzca üretilen resmi istatistikler herhangi bir kişi, makam ya da kurumun talep, talimat veya tahminlerine göre değil, kurumun sahip olduğu bilimsel ve teknik özerklik ile geçerli uluslararası yöntemler kullanılarak bağımsız olarak hesaplanmakta ve ilan edilmektedir." (Kısa Dalga)

Ekonomi