TÜİK'in enflasyonu açıklayacağı gün, 7 memur rapor alıp işe gitmemiş

TÜİK'in enflasyonu açıklayacağı gün, 7 memur rapor alıp işe gitmemiş
TÜİK'te enflasyon rakamlarının açıklanacağı 3 haziranda 7 çalışan birden rapor alıp işe gitmediği ortaya çıktı.

Enflasyon verileri nedeniyle eleştirilerin odağında olan Türkiye İstatistik Kurumu'nda (TÜİK) her ay yayınlanan istatistik rakamlarının 3 Haziran’da açıklanacağı gün 7 çalışan rapor alarak işe gitmediği ortaya çıktı.

Medyascope.tv'nin özel haberine göre TÜİK İstatistik Daire Başkanı Dr. Furkan Metin, 2 Haziran 2022’de çalışanlarla yaptığı iç yazışmada “geçmiş olsun” dedi, raporların enflasyon rakamlarının açıklanacağı tarihe denk gelmesinin “hayatın olağan akışı dışına çıkacağı” belirtti ve rapor alan memurları uyardı.

TÜİK’te sınırlı sayıdaki ilgili kurum personeline gönderilen metinde özetle şöyle deniyor:

"Veri analiz ve haber bültenleri süreçlerinde daha önce görev almalarına rağmen 3 Haziran 2022 tarihli haber bülteni sürecinde, iş bu yazının ekinde yer alan ‘tek tabip raporlarına’ istinaden sağlık raporları nedeniyle görevine gelmeyen kişilerin tamamının 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 26. Maddesinde belirtilen “toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı”nı ihlal etmedikleri ve ilgili kişilerin tesadüfi olarak aynı günlerde sağlık nedenleri gerekçesiyle görevlerini yerine getiremedikleri kanaatindeyim.

Tesadüfi olarak aynı anda sağlık gerekçeleriyle rapor alarak, görevde bulunamama durumunun, gelecekteki benzer Tüfe analiz ve haber bülteni süreçlerinde tesadüfi olarak tekrar etmesi durumu hayatın olağan akışı dışına çıkacağı için, 3 Haziran 2022 tarihli Tüfe haber bülteni sürecinde rahatsızlanarak rapor alan Daire Başkanlığı personelimize geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum.”

HABERİN TAMAMI

Ekonomi