Ümit Özdağ'dan Soylu'ya: Görevin bittiği zaman tutuklanacaksın

Ümit Özdağ'dan Soylu'ya: Görevin bittiği zaman tutuklanacaksın
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı önüne yürümesine izin verilmedi. Özdağ, "Süleyman bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya sen özür dilersin milletin önünde ya da bu kavga sonuna kadar devam eder. Bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın kardeşim" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında, 'hayvandan aşağıdır', 'soros çocuğu' ve 'operasyon çocuğu' ifadelerini kullanmasının ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün saat 11'de İçişleri Bakanlığı'nın önüne gideceğini duyurmuştu.

Özdağ'a destek vermek isteyen partililerin Ankara girişinde polis tarafından durduruldu. Ümit Özdağ ise saat 11'e doğru partisinin genel merkezinden çıkarak İçişleri Bakanlığı'na gitti.

Özdağ, bakanlığın yakınında araçtan inerek bakanlığa yürümek istedi. Özdağ'ın bakanlığa gitmesine polis izin vermedi. Özdağ, "Beni göz altına mı alacaksınız?" diyerek tepki gösterdi.

Süleyman Soylu'ya seslenen Özdağ, "Kapının önüne gel" dedi. Bakanlık önündeki korumalara, "Beni götürün" diyen Özdağ'a "Bu kalabalıkla olmaz" denmesi üzerine Özdağ, "Ben tek gideceğim, beni götürün" dedi.

Yürüyüşüne izin verilmeyen Özdağ, şunları söyledi:

Özdağ, yolculuğu sonrası bakanlığın yakınında araçtan inerek bakanlığa yürümek istedi. Özdağ'ın bakanlığa gitmesine engel olunuyor. Özdağ, "Beni göz altına mı alacaksınız?" diyerek tepki gösterdi.

Süleyman Soylu'ya seslenen Özdağ, "Kapının önüne gel, polisler senin özel bodyguard'ın değil. Polislerin arkasına saklanma. Sen Cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin" dedi. Bakanlık önündeki korumalara, "Beni götürün" diyen Özdağ'a "Bu kalabalıkla olmaz" denmesi üzerine Özdağ, "Ben tek gideceğim, beni götürün" dedi.

Özdağ yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Süleyman Soylu'nun liderliğinde Zafer Partisi'ne karşı bir komplo kuruluyor. Bu komplo ile ilgili birkaç gün önce genel merkezimize ziyarete gelen bir polis memuru bilgi verdi. Kimlerle, telefon konuşmasının kimin yaptığını, bu komploda kimlerin görev alacağını öğrendim. Başka kaynaklardan da bunu teyit ettim. Teröristleri izletmen gereken adamları benim peşime takmadın mı, bir çok insanın peşine taktığın gibi. Yemek yediğim restoranlardan visa kartı ödemelerini toplatmadın mı?

Senden korkan senin gibi olsun, sen kriminal bir adamsın. Bu görevin bittiği zaman sen tutuklanacaksın kardeşim. Bunun sen de farkındasın. Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin. Bundan sonra seninle Süleyman bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya sen özür dilersin milletin önünde ya da bu kavga sonuna kadar devam eder. Ama provokasyonları hiç deneme, her provokasyon girişimini ağzından içeri tıkarım senin. "

Gündem