Ünlü ekonomist Ash'ten faiz yorumu: Rusya ve Körfez'den gelen para çarçur ediliyor

Ünlü ekonomist Ash'ten faiz yorumu: Rusya ve Körfez'den gelen para çarçur ediliyor
Ekonomist Timothy Ash, Merkez Bankası'nın faiz indirme kararını 'çılgınca' ve ' saçma' diye niteledi. "Belli ki ceplerinde Rusya'dan ve Körfez'den gelen para var" diyen Ash, "TL'yi korumak için yeni bulunan döviz rezervlerinin yine çarçur edildiği" yorumu yaptı.

Londra merkezli Bluebay Asset Management stratejisti olan ve Türkiye'ye dair yorumlarıyla tanınan ekonomist Timothy Ash, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faizi beklenenin aksine 100 baz puan indirerek yüzde 13'e seviyesine düşürmesini değerlendirdi. Ash, kararı 'çılgınca, saçma ve aptalca' bulduğunu belirtti.

Twitter hesabından yorum yapan Ash, "Türkiye'nin Rusya ve Körfez’den gelen nakit paraya güvendiği ama faiz indirimi sonrası TL'ti korumak için yeni bulunan döviz rezervlerinin çarçur edildiği" yorumunu yaptı.

Ash, "enflasyon oranı yüzde 80'lerdeyken ve artmaya devam ederken" Merkez Bankası'nın beklentilerin aksine faiz indirmesini "çılgınca" diye niteledi. "Saçma bir hamle" diyen Ash, "Belli ki ceplerinde Rusya'dan ve Körfez'den gelen para var ve TL'yi tutabileceklerini düşünüyorlar. Lira bugün [dolar karşısında] 18'den zayıf ve CDS eriyor" ifadelerini kullandı.

Ash, "Tek yaptıkları şey, para birimini korumak için yeni bulunan herhangi bir döviz rezervini yine çarçur etmek" dedi. (Kısa Dalga)

Ekonomi