Ünsal Ban'ın şoförünün evinde arama yapıldı, evrak yakan eşi ve baldızı gözaltına alındı

Ünsal Ban'ın şoförünün evinde arama yapıldı, evrak yakan eşi ve baldızı gözaltına alındı
Ünsal Ban'ın uzun yıllardır yanında çalışan ve aynı zamanda şoförü olan, gözaltındaki Ahmet K.'nın Gölbaşı'ndaki evine polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Ahmet K.'nın eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H.'nin, evrak ve djital metaryalleri yakarken yakalandığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada önceki gün Muğla'nın Milas ilçesinde polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Hakkında, eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaştığı, tehdit ve şantajda bulunduğu şikayeti olan ayrıca THK Üniversitesi’ni zarara uğratmaktan çok sayıda davası bulunan Ünsal Ban’ın, ev satın aldığı, bu sayede golden vize sahibi olduğu ve çocukları için de 3 hafta önce golden vize aldığı Yunanistan’a gideceği tespit edildi.

Ban'ın uzun yıllardır yanında çalışan ve aynı zamanda şoförü olan, gözaltındaki Ahmet K.'nın Gölbaşı'ndaki evine polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon sırasında evde bulunan Ahmet K.'nın eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H.'nin, evrak ve djital metaryalleri yakarken yakalandığı öğrenildi. Ahmet K.'nın eşi Nesliha K. ve baldızı Zepnep Naz H., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. (DHA)

Gündem