Yargıtay ve AYM cephesinde yeni iddialar: Dosya terör suçlarına gönderilecek...

Yargıtay ve AYM cephesinde yeni iddialar: Dosya terör suçlarına gönderilecek...
Ankara'da yargı krizi yaşanırken, Yargıtay Başsavcılığı'nın dosyaya ilişkin nasıl adımlar atacağı da belirsizliğini koruyor. Yargı kulislerine göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarına göndereceği iddia ediliyor. AYM cephesinde ise bekleme hakim.

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için 'tahliye edilsin' kararı verip, uygulama için kararı İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Mahkeme kararı uygulamayıp, evrakı Yargıtay'a iletti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise AYM'nin yetkisini aştığını ileri sürerek hak ihlali kararına uymadı ve Atalay'ı tahliye etmedi.

Ayrıca Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması için dosyayı TBMM'ye gönderdi. Daire, kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin bu kararından sonra sürecin nasıl işleyeceği sorulan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin de şunları söylemekle yetindi:

“Evrak yeni geldi. Bakacağız. Şimdiden net bir şey söyleyemeyiz.”

Yargıtay cephesi

12punto.com.tr’den Müyesser Yıldız’ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu konudaki yol haritasını belirledi.

Yargı kulislerinde, Başsavcılığı'nın söz konusu suç duyurusuyla ilgili “görevsizlik” kararı verip, dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarına göndereceği konuşulmaya başlandı.

Tam bu iddiaların ortasında dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça şimdilik bir hafta izne ayrıldı. Bu gelişmenin ardından Akça'nın, ihalenin kendisine bırakılmak istenmesinden endişe duyarak, izne çıktığı yorumları yapıldı.

AYM cephesi

Haberde ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay lehinde karar veren 9 üyeyi fotoğraflar ve “FETÖ ve PKK'ya kapı açtılar” başlığıyla hedef gösteren Yeni Şafak ve A Haber hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunulmayacağı belirtildi.

Ayrıca, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin kararı ve suç duyurusuyla ilgili de herhangi bir açıklama ya da işlem yapılmayacak, tüm bunlara Enis Berberoğlu kararında olduğu gibi, Can Atalay'ın yeni bir başvurusu olduğu takdirde alınacak kararla cevap verilecek. (Kısa Dalga)

Gündem