'Yoğun bakımdaki hastalar kaderine terk edildi' iddiasına hastane yöneticileri yanıt verdi: Haberimiz vardı ama çıkaramadık

'Yoğun bakımdaki hastalar kaderine terk edildi' iddiasına hastane yöneticileri yanıt verdi: Haberimiz vardı ama çıkaramadık
Özel Defne Hastanesi'nde yoğun bakımda hastaların unutulduğu iddiasına hastane yöneticilerinden yanıt geldi: "Biz o hastaları çıkaramadık, orada olduklarından haberimiz de vardı. Hastaların büyük çoğunluğunu tahliye ettik ilk gün. "

Maraş merkezli depremlerin ardından bir ay geçmesine rağmen bölgede sorunlar sürerken yeni bir skandal ortaya çıktı. Antakya’da ağır hasan alan Özel Defne Hastanesi 'nda bazı hastanelerin unutulduğu ve 10 hastanın hayatını kaybettiği ortaya çıkmıştı.

Sözcü gazetesinin ortaya çıkardığı bu skandalla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Diken'den Altan Sancar ise skandalın bir başka boyunu gündeme getirdi. Sancar'ın haberine göre Hatay’daki Özel Defne Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde unutulduğu için hayatını kaybeden hastalardan bazıları yakınlarına haber verilmeden defnedilmiş.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli ve Selahattin Sönmez ise hastanenin yöneticisiyle konuştu.

Üst düzey yöneticinin anlattıkları da şöyle: "Gereken her şey yapıldı. O görüntüler depremin üçüncü günü arama kurtarma ekipleri tarafından çekildi. Çünkü biz o hastaları çıkaramadık, orada olduklarından haberimiz de vardı. Bir apartman dairesinde insanlar kaldı, kimse kurtaramadı, beşinci gün, yedinci gün enkazlardan çıkarılanlar oldu, yani bu da buna benzer bir olay. Hastaların büyük çoğunluğunu tahliye ettik ilk gün. Depremden kaynaklı olarak hastanenin merdivenleri kırıldı, elektrikler kesildi, kabloların kopması sonucu jeneratör de devreye giremedi, asansör çalışamaz hale geldi. O hastaların bazıları o şekilde eks oldu (öldü)... Biz oraya bir görevli koyduk. Kendimi suçlu hissetmiyorum."

Özel Defne Hastanesi’nin yakınında işyeri bulunan Klinik Psikolog Hasan Yılmaz hastaların tahliye edilme sürecine destek verdiğini anlatarak şunları söyledi: “Hastanenin yoğun bakımı en son kattadır. Bir tane hasta yakını annesini ve refakatçi olan kız kardeşini oradan çıkarmak için bir vinçle anlaşmıştı. Biz de yardımda bulunmaya çalıştık. Annesi ve kız kardeşini kurtarmak için getirilen vinç yaklaşık 17 kişiyi oradan aldı. Her hastanın kendi yakını geldi. İki teyzeyi ise bir yakını olmadığı için tahliye ettikten sonra çadırlara bıraktık. İki hastane personeli de o getirilen vinçle oradan alınabildi. Depremin ilk gününde herhangi bir arama kurtarma ekiplerini burada göremedik. Daha fazla çıkartabilirdik ancak getirilen vincin benzini bitti.”

Gündem