İsrail'den Gazze'ye saldırı: En az 44 kişi hayatını kaybetti

İsrail'den Gazze'ye saldırı: En az 44 kişi hayatını kaybetti
İsrail, Gazze'de saldırılarını arttırdı, son saldırıda 44 kişi hayatını kaybetti.

Kısa Dalga - Lübnan'da saldırılarını sürdüren ve Hizbullah operasyon komutanı İbrahim Akil'in de olduğu 14 kişiyi öldüren İsrail'in Gazze^ye saldırdı.

İsrail ordusu, son 24 saat içinde Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 44 Filistinliyi öldürdü.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İsrail'in 20 Eylül Cuma sabahından bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdiği, düzenlenen saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 44 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Biden'dan ateşkes açıklaması

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı bilgilere göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 272 Filistinli yaşamını yitirdi, 95 bin 551 kişi yaralandı. Bu esnada arabulucu ülkeler Mısır, Katar ve ABD'nin de İsrail ve Hamas arasında Gazze'de ateşkes ve rehine takası anlaşmasına varılması yönündeki çabaları da devam ediyor.

ABD'nin The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, dün ABD'li üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, yetkililerin ateşkes ve rehine takası anlaşmasının ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'daki seçimlerin ardından ocak ayında sona erecek başkanlığı döneminde mümkün olduğuna inanmadığını aktarmıştı. Biden, dün bu haberin ardından yaklaşık bir yıl sonra düzenlediği kabine toplantısında konuya ilişkin konuştu.

Bloomberg'in haberine göre, Biden, İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanması için müzakere yürütmeye çalışmaya bağlılıklarını bir kez daha dile getirdi. Gazze'de ateşkesin hâlâ gerçekçi olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Biden, "Buna devam etmeliyiz" dedi.

'İsrail-Hizbullah gerilimi'

Biden, Beyaz Saray'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Lübnan'da Hizbullah'ın çağrı cihazları ve telsizlerindeki patlamalarda 37 kişinin ölmesi, İsrail'in dün başkent Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında aralarında Hizbullah komutanlarının da olduğu 14 kişiyi öldürmesinin ardından İsrail-Hizbullah gerilimine ilişkin de konuştu.

ABD Başkanı Biden, "Başından beri yapmaya çalıştığımız şeye, İsrail'in kuzeyindeki ve Lübnan'ın güneyindeki insanların evlerine geri dönebilmesini sağlamak için çalışmaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı. Biden, ateşkese ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer gerçekçi olmadığını söylersem yalan söylemiş olurum. Pek çok şey biz onları yapana kadar gerçekçi görünmez. Bunu yapmaya devam etmeliyiz." (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya