CHP'nin İmamoğlu planı: Anadolu'yu adım adım dolaşacağız

CHP'nin İmamoğlu planı: Anadolu'yu adım adım dolaşacağız
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: "İstinafta, İmamoğlu kararı onanırsa, Yargıtay'da çıkmamasını sağlamaya çalışacağız. Anadolu'yu adım adım dolaşacağız."

Kısa Dalga - Siyaset gündeminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla devam eden dava var. Davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararı çıkmıştı. Kulislerde İmamoğlu'nun bu cezasının istinafta onaylanacağı konuşuluyor.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada, "İmamoğlu'na, 'Sana biz faul yapacağız' diyorlar. Bize düşen yalnızca CHP'ye değil, vicdanlı olan AKP'li, MHP'li bütün vatandaşlara düşen şey, faul yapmamaktır" dedi. Günaydın, karar onanırsa nasıl bir yol izleyeceklerini de şöyle aktardı:

Seçime zorlayacağız

"Bizim planımız şu: İstinafta, İmamoğlu kararı onanırsa, bunun Yargıtay'da Çıkmamasını sağlamaya çalışacağız. Şüphesiz yapacağımız darbe değil. Yapacağımız Anadolu'yu adım adım dolaşacağız. Hiç kimse temyizde o kararı çıkartmaya cesaret edemeyecektir.

Erken seçimi 2026-2027'ye bırakmadan memleketi seçime zorlayacak bir hale dönüştüreceğiz. 'Sizinle istediğim gibi oynarım' diyebilen, mahkum edebilecek bir gücü ben tanımıyorum ve CHP bunun sınavını Anadolu'da illerde teker teker verecek.

Milyonlarca vatandaş memleketin gündemine bunu hep beraber getireceğiz. Böyle bir karar çıkması halinde hukukta da, siyasette de, uluslararası alanda da yapacağımız bellidir. Onlara, çok yanlış düşünce içerisinde olduklarını kanıtlayacak güce sahibiz." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem