Sanatçıdan suç duyurusu: 'Karadağlı’yı eleştirince sorgulandım...'

Sanatçıdan suç duyurusu: 'Karadağlı’yı eleştirince sorgulandım...'
Tiyatrocu Gaye Filiz Alacacı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı eleştirdiği için üç saat bir odada alıkonulduğu iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Kısa Dalga - Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Gaye Filiz Alacacı, sosyal medyada Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yı eleştirdiği için telefonu alınarak üç saat boyunca bir odada alıkonulduğu iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Sözlerini eleştirdikten sonra...

T24'ten Nursena Kurtoğlu'nun haberine göre Karadağlı’nın, “Lale Devri bitti, çalışmayacaksanız istifa edin” açıklamasını sosyal medyada eleştirdiğini ve ardından Karadağlı’nın danışmanı Görkem Ali Kaya tarafından 3 saat boyunca sorgulandığını belirten Alacacı, paylaşımını kaldırması ve özür dilemesi konusunda tehdit ve şantaja maruz bırakıldığını iddia etti.

Suç duyurusu

Alacacı, avukatı aracılığıyla Karadağlı, Kaya ve Ceyhan hakkında Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, şüpheliler hakkında “hürriyeti tehdit, görevi kötüye kullanma ve haberleşmenin engellenmesi” suçlarından soruşturma başlatılarak, dava açılması istendi.

Alacacı, “Kendisini müfettiş olarak tanıtan Kaya, Karadağlı‘nın danışmanlığını yapıyordu. Yaptığım paylaşımın Devlet Tiyatroları’nın itibarını zedelediğini iddia edip, ‘Bu savcılığa gidebilir’ diyerek beni tehdit etti. Ben de yanlış bir şey yapmadığımı, onlardan korkmadığımı söyledim” dedi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kültür Sanat