Daha az parayla tatil yapmak isteyenlerin gittiği ilçe. Son dönemde akın akın turist yağıyor

Daha az parayla tatil yapmak isteyenlerin gittiği ilçe. Son dönemde akın akın turist yağıyor
Gökçeada: Çanakkale'nin Sakin ve Huzurlu Tatil Cenneti

Türkiye'nin turizm cenneti olarak bilinen Bodrum ve Çeşme gibi popüler tatil destinasyonları, son yıllarda artan fiyatlar nedeniyle birçok tatilciyi alternatif arayışlarına yönlendirdi. Bu durumda Gökçeada, sakin ve huzurlu bir tatil arayışında olanlar için ideal bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

Çanakkale'nin en büyük adası olan Gökçeada, doğal güzellikleri, temiz plajları ve tarihi dokusuyla dikkat çekiyor. Özellikle Bodrum ve Çeşme gibi kalabalık ve lüks tatil beldelerinden uzaklaşmak isteyenler için Gökçeada, adeta bir tatil cenneti niteliği taşımakta.

Gökçeada'nın diğer tatil destinasyonlarından farklı kılan özelliklerinden biri de uygun fiyatlı konaklama seçenekleridir. Son yıllarda Bodrum ve Çeşme gibi tatil bölgelerindeki yüksek konaklama fiyatları, tatilcileri Gökçeada'nın sunduğu uygun fiyatlı alternatiflere yönlendirdi. Bu durum, Gökçeada'yı tercih eden tatilciler için ekonomik bir tatil imkanı sunmaktadır.

maxresdefault.jpg

Gökçeada aynı zamanda doğal yaşamı keşfetmek isteyenler için de ideal bir destinasyondur. Ada, zengin bitki örtüsü ve endemik türlerle dolu olup, doğa yürüyüşleri ve kuş gözlemciliği yapmak isteyenler için eşsiz fırsatlar sunmaktadır.

Gökçeada veya 1970 yılına kadar kullanılan adıyla İmroz, Çanakkale'nin bir ilçesi ve Türkiye'nin en büyük adasıdır. Ege Denizi'nin kuzeyinde, Saros Körfezi girişinde yer almaktadır. 91 km kıyı şeridine sahiptir. Yıllık yağış miktarı metrekareye 950 – 1050 mm arasında değişmektedir.

Gökçeada ne ile meşhur?

Gökçeada denildiğinde akla ilk olarak eşsiz doğası, bakir ormanları gelir. El değmemiş kırların içerisinde doğayla baş başa yapılan kahvaltılar, deniz manzarası eşliğinde akşam yemekleri, temiz havada yapılan uzun yürüyüşler ve daha pek çoğu Gökçeada'yı vazgeçilmez kılan etmenler.

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam