Palamut nasıl pişirilir? İşte palamut pişirirken bilmeniz gereken şef sırrı

Palamut nasıl pişirilir? İşte palamut pişirirken bilmeniz gereken şef sırrı
Palamut balığını bu püf noktalarına dikkat ederek pişirdiğinizde, lezzetli ve besleyici bir yemek elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Palamut balığı, lezzetli ve besleyici bir deniz ürünüdür. Taze palamut balığını pişirmek için bazı püf noktaları bilmeniz gerekmektedir. İşte palamut pişirirken bilmeniz gereken şef sırrı:

Palamut, lezzetli ve besleyici bir balık türüdür. Peki, palamut nasıl pişirilir? İşte palamut pişirirken bilmeniz gereken lezzet sırrı.

hq720.jpg

Öncelikle palamut balığını taze ve temiz bir şekilde satın almanız önemlidir. Balığı temizledikten sonra tuzlayarak bir süre bekletmek, etinin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Palamut balığını pişirmeden önce üzerine limon sıkarak bir süre marine etmek, balığın daha hafif ve ferah bir tat almasını sağlayacaktır.

Palamut balığını ızgarada ya da fırında pişirebilirsiniz. Izgarada pişirmek istiyorsanız, balığı önceden marine ettiğiniz limon suyu ile birlikte ızgaraya koyarak her iki tarafını da eşit şekilde pişirebilirsiniz. Fırında pişirmek istiyorsanız, balığı yağlı kağıt veya folyo ile sararak fırın tepsisine yerleştirebilir ve üzerine dilimlenmiş domates, biber ve limon ekleyerek pişirebilirsiniz.

Palamut balığını pişirirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, balığın kurumamasıdır. Bu nedenle pişirme süresine dikkat etmeli ve sık sık kontrol etmelisiniz.

Palamut balığını pişirdikten sonra yanında taze yeşillikler ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz. ( Fotoğraflar: Youtube.com )

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam