Adalet Bakanlığı kaynakları: İsveç ve Finlandiya Türkiye'nin 33 iade talebine olumlu yanıt vermedi

Adalet Bakanlığı kaynakları: İsveç ve Finlandiya Türkiye'nin 33 iade talebine olumlu yanıt vermedi
Adalet Bakanlığı kaynakları, NATO üyeliği talepleri nedeniyle gerilim yaşanan İsveç ve Finlandiya'dan 33 kişinin iadesinin talep edildiğini ancak olumlu yanıt alınamadığını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında geleneksel politikalarını değiştirerek NATO'ya üye olma kararı alan İsveç ve Finlandiya ile Türkiye arasındaki gerilim sürüyor. Ankara'nın bu üyeliklere onay vermek için PKK ve FETÖ şartı koşması sonrasında, Adalet Bakanlığı kaynakları iadesi istenen kişilere ilişkin bilgi verdi.

Buna göre, İsveç ve Finlandiya'dan toplamda 33 FETÖ ve PKK üyesinin iade edilmesi talebine olumlu yanıt gelmedi. TRT Haber'in aktardığı bilgilere göre, Finlandiya'dan altısı FETÖ, altısı PKK üyesi 12 kişinin, İsveç'ten de 10'u FETÖ, 11'i PKK üyesi 21 kişinin iadesi istenmişti. İki ülke, bu 33 iade talebinden hiçbirine olumlu yanıt vermedi.

İade taleplerinden 19'una ret cevabı verilirken beşi yanıtsız kaldı. Finlandiya'yla iki, İsveç'le yedi olmak üzere dokuz kişinin iadesi talebiyle ilgili süreç ise devam ediyor.

Dünya