AKP'li kurmaylar: Dindar Kürtleri yeniden kazanmamız lazım

AKP'li kurmaylar: Dindar Kürtleri yeniden kazanmamız lazım
AKP'li kurmayların, partilerinin seçimden önce Kürtlere yönelik yeni adımlar atılabileceğini belirterek "Dindar Kürtleri yeniden kazanmamız lazım" dediği belirtildi.

CHP, İYİ Parti, Demokrat, Gelecek, Saadet ve DEVA partilerinin oluşturduğu Altılı Masa, 14 Mayıs'ta düzenlenmesi beklenen seçimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdi.

HDP de kendi adayını çıkarmak yerine Kılıçdaroğlu'nu destekleyebileceğine dair sinyal veriyor.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre AKP'li kurmaylar, bu süreçte özellikle HDP’nin Millet İttifakı’na yönelik tavrının izlenmesi gerektiğine işaret etti.

Kurmaylar, şu ifadeleri kullandı: “Bölge vekillerini çok iyi dinlememiz ve özellikle dindar Kürtleri yeniden kazanmamız lazım. Bu adımlar ‘MHP’ye rağmen’ değil bizim atacağımız adımlar olmalı. Bölgeden doğru vekil adayları çıkarmamız, söylemle ilgili özel olarak çalışmamız, kayyumlarla ilgili yanlış okumaların önüne geçmemiz, HDP’yi doğrudan PKK'yla ilişkilendiren dili esnetmemiz gerekiyor."

AKP'liler, şartların kendi aleyhine olmadığını, ittifakın ciddi hasar aldığını belirterek Kılıçdaroğlu'nu 'çok iyi bir aday' olarak tanımladı. (Kısa Dalga)

Politika