Arap Birliği, Zaho'daki saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tuttu: Kınıyoruz

Arap Birliği, Zaho'daki saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tuttu: Kınıyoruz
Irak'ın Zahok ilçesinde dokuz sivilin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Arap Birliği ve Mısır'dan da açıklama geldi. Arap Birliği'nin Türkiye'yi sorumlu tutması dikkat çekti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Duhok vilayetinin Zaho ilçesindeki bir turistik tesisi hedef alan ve dokuz sivilin ölümüne yol açan saldırının yankıları sürüyor. Arap Birliği ve Mısır sivil ölümlerini kınadı. Arap Birliği'nin açıklamasında Türkiye'nin sorumlu tutulması dikkat çekti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, sözcüsü Cemal Rüşdi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Arap Birliği, Türk saldırılarını reddetmek ve kınamak konusunda Irak'ı destekliyor; Arap ülkelerinin herhangi birinin egemenliğinin ihlal edilmesini kınıyor" denildi. Açıklamada, "Ankara'nın bölge ülkeleriyle ilişkilerini yeniden hesaplaması ve iyi komşuluk ilkesini koruması ve herhangi bir bahaneyle Arap ülkelerinin topraklarında askeri operasyonlar düzenlemekten geri durması gerekiyor" ifadeleri kullanıldı.

MISIR: IRAK'IN ALDIĞI ÖNLEMLERİ DESTEKLİYORUZ

Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında ise Irak'a başsağlığı dilenirken, "Bu çirkin saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz” denildi. Açıklamada, sivillerin korunmasına ilişkin uluslararası hukuk ilkelerine ve kararlarına saygı duyulması gerektiği belirtildi; Mısır'ın, Irak'ın kendi toprakları üzerindeki egemenliğine tam destek verdiği, Irak hükümetinin ülkenin güvenlik ve istikrarını korumak adına aldığı önlemleri desteklediği vurgulandı.

Zaho'da dokuz sivilin yaşamını yitirdiği, 23'ünün yaralandığı saldırının ardından Iraklı yetkililer Türkiye'yi sorumlu tutmuştu. Ankara ise suçlamaları reddederek PKK'ye işaret etmişti. (Kısa Dalga)

Dünya