Bakan yardımcısı, Taksim'deki saldırının talimatına dair üç kenti andı

Bakan yardımcısı, Taksim'deki saldırının talimatına dair üç kenti andı
İçişleri bakan yardımcısı ve bakanlık sözcüsü İsmail Çataklı, Taksim saldırısı sonrası gözaltına alınan zanlının nereden Türkiye'ye geldiği konusunda dezenformasyon haberleri çıktığını savundu.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi de yaralanmıştı. Saldırganın bombayı bir banka bıraktığı görülmüştü.

Saldırının ardından, arasında bombayı caddeye bıraktığı belirtilen Ahlam Albashır'ın da bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Kasım'daki açıklamasında "Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" demişti.

DHA'nın dün geçtiği haberde Albashır'ın emniyetteki ifadesinde "27 Temmuz'da İdlib’den Hatay’a geçtim" dediği öne sürülmüştü.

Bakan Soylu bugün ise "Mersin saldırısı da Münbiç'ten oldu, İstiklal Caddesi saldırısı da Münbiç'ten oldu" ifadesini kullanmıştı.

Çataklı, bugün Twitter hesabından Sözcü gazetesinin haberini paylaşarak şunları yazdı: "Dezenformasyon haberini düzeltelim; İstiklal’deki saldırıda teröristin Kobanili tekstilcinin evinde barındırılması talimatı Kobani’den, Eylem talimatı Münbiç’ten, Saldırıdan sonra teröristin saklanması talimatı Kamışlı’dan! Çarpıtarak korumaya çalışmayın Olayın faili PKK/PYD’dir." (Kısa Dalga)

Gündem