Cengiz Holding lehine çıkan mahkeme kararına belediyeden itiraz

Cengiz Holding lehine çıkan mahkeme kararına belediyeden itiraz
Muğla'da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Arvas, Cengiz Holding’in Gölköy Cennetkoy’daki rezidans ve otel inşaatının ruhsat iptaline yönelik mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına itiraz edildiğini açıkladı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy’deki Cennetkoy’da Cengiz Holding tarafından rezidans ve otel yapımına başlanmıştı.

Bodrum Belediyesi, projenin inşaat ruhsatını iptal etmiş, Cengiz Holding de yürütmenin durdurulması istemiyle yargıya başvurmuştu.

Muğla 1'inci Bölge İdare Mahkemesi, Bodrum Belediyesi’nin inşaat ruhsatını iptal işlemiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

İtiraz geldi

Başkan Aras, karar itiraz edildiğini belirterek Cengiz İnşaat yöneticilerine çağrıda bulundu.

Aras, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: "Değerli Bodrumlular iyi akşamlar. Cengiz İnşaat tarafından Gölköy Mahallemizde gerçekleştirilmek istenen projeye karşı aldığımız yürütmeyi durdurma kararının Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmasının ardından, Bodrum Belediyesi olarak bugün; İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Üçüncü İdari Dava Dairesi nezdinde itiraz yoluna başvurduk. Ayrıca buradan, Cengiz İnşaat Yöneticilerine de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan, İstanbul depremi de kapısında olan ülkemizin an itibarıyla Bodrum’daki yeni bir lüks otele değil, İsveç tarafından Hatay’a bağışlanan ve tuvaletinden klimasına kadar her türlü insani ihtiyacı karşılayan ‘çerçek çadırlara’ ihtiyacı var. Dolayısıyla gün, Bodrum’da yeni bir lüks otel yapma günü değil, deprem bölgesindeki bez çadırların içinde yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız için insanca yaşayabilecekleri konfordaki çadırları üretme günüdür çünkü, acılı insanlarımız zorda. Çok zorda."

Belediye geri adım atmıştı

Bodrum’un Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’da koruma altında olan 678 bin metrekarelik arazide yer alan turistik tesise, villa, rezidans ve marina inşaatına başlanacağının ortaya çıkması tepkilere neden olmuş ve bölge halkı eylemler yapmıştı.

Projeye 7 Aralık 2022'de ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilmesinin ardından Bodrum Belediyesi’nce 12 Aralık 2022'de inşaat ruhsatı verildi. Bölgede inşaat çalışmalarının başlamasının üzerine çevreciler alana giderek duruma tepki gösterdi.

Cengiz İnşaat'a verilen ruhsat, Bodrum Belediyesi 2023 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısında da tartışmalara neden olmuş, CHP'li bazı meclis üyeleri ruhsatın iptalini isterken Bodrum Belediyesi’nden de ruhsatın yeniden değerlendirileceği duyurulmuştu.

Bodrum Belediyesi, daha sonra ruhsatı iptal etmişti. (ANKA)

Gündem