CHP'li Tuncay Özkan: Dark web planını ihbar eden İletişim Başkanlığı personeliydi

CHP'li Tuncay Özkan: Dark web planını ihbar eden İletişim Başkanlığı personeliydi
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ses ve görüntülerle oynanıp propaganda yapılacağının bilgisini İletişim Başkanlığı'ndan bir görevli personelin kendilerine ilettiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde DarkWeb üzerinden, ses ve görüntü manipülasyonuyla kendilerine karşı propaganda yapılacağını söylemişti. CHP'li Özkan da talimatın İletişim Başkanlığı tarafından verildiğini iddia etmişti.

Independent Türkçe'den Gökçen Tuncer'e konuşan CHP'li Özkan'a göre bazı ses ve görüntülerle oynanacağını ihbarını veren İletişim Başkanlığı'ndan görevli personeldi.

Söz konusu personelin direkt Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü aktaran Özkan, "Böyle bir şeyin yapıldığını, bunun demokrasiye, insan haklarına, hukuka aykırı bir şey olduğunu ilettiler" dedi.

'Vicdanen rahat değiller'

"Vicdanen rahat olmadıkları için gelip anlattılar. Elimizde bir isim listesi de var" diyen Özkan'a göre bu manipülasyonu yapacak kişilere ödeme Bitcoin'le yapıldı.

Ne kadarlık bir ödeme yapıldığını bilmediğini söyleyen Özkan, paranın yurtdışında yerleşik uluslararası ajanslara aktarıldığını yineledi.

Özkan, "Yapay zekayla üretilen bir büyük yalan" diyerek CHP kanadının nasıl bir önlem aldığını ise şöyle açıkladı: "Elbette bu duyulunca arkadaşlarımız, harekete geçtiler. Bu yapılan işlemin sahteliğini ortaya çıkaracak programlar var, satılıyor dünyada. Onlardan hemen satın alma işlemi gerçekleştirdik. Şu anda bizde mevcut. Böyle bir uygulama olursa hemen bu programlarla deşifre edeceğiz. Yarım saat içerisinde bütün dünyaya bunun yalan olduğunu söylemiş olacağız." (Kısa Dalga)

Gündem