Depremlerin yıktığı Nurdağı'nda durum şok edici: 'Nurdağı diye bir ilçe kalmamış, girilebilecek tek bir bina bile kalmamış'

Depremlerin yıktığı Nurdağı'nda durum şok edici: 'Nurdağı diye bir ilçe kalmamış, girilebilecek tek bir bina bile kalmamış'
Osmaniye'ye yakın bir bölgeye 'Afet yardım dağıtım merkezi' kuran Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Nuradağı'ndaki tabloya ilişkin gözlemlerini Kısa Dalga'ya aktardı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde pazartesi saat 04.17’de 7,7 büyüklüğündeki deprem olmuştu. Bu depremin ardından, saat 13.24’te merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğünde ikinci deprem daha meydana gelmişti. Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler; Malatya, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Elazığ, Osmaniye ve Kilis’te hissedilmişti.

Tablo her geçen saat ağırlaşırken çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü bölgeye yardım götürmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Türkiye Koordinatörleri'nden Ekin Can Alıcı Kahramanmaraş'ın Nurdağı ilçesideki tabloyu Kısa Dalga'ya anlattı.

Alıcı ''Dün Nurdağına gittik. Nurdağı diye bir ilçe yok. Yıkılmamış bina varsa da, binanın bir kısmı yıkılmış. Girilebilecek tek bir bina bile kalmamış. Kaymakamlık, belediye, emniyet, okullar sağlam tek bina yok burada. Enkaz altından yurttaşları çıkarma faaliyetleri devam ediyor. AFAD bölgeye 3 gün sonra ilk kez yiyecek ve içecek temininde bulundu. Bizde 4-5 transit bir şeyler getirdik ilçeye. Fakat bölgenin ihtiyaçları devam ediyor. Her bölgede olduğu gibi çadır ve yakacak eksiği had safhada''' ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem