Erdoğan: Prens Selman ile ilişkileri nasıl geliştireceğimizi konuşacağız

Erdoğan: Prens Selman ile ilişkileri nasıl geliştireceğimizi konuşacağız
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ı çarşamba günü Beştepe'de kabul edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlişkileri nasıl geliştireceğimizi konuşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayeti dosyasının devredilmesiyle ilişkilerin yeniden ısındığı Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Selman'ın Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, çarşamba günü Prens Selman'ı Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde kabul edeceğini söyledi. Erdoğan, “Ankara'da Külliye'de kendilerini konuk edeceğiz. İkili, heyetler arası görüşmeler yapacağız. Bundan sonraki sürece ilişkin Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini çok daha yüksek seviyelere nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendireceğiz. Bu bir resmi ziyarettir. Bu resmi ziyaretle biz de resmi kabulümüzü yapacağız” diye konuştu.

'YUNANİSTAN BUNDAN SONRA BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN'

Erdoğan, Yunanistan ile ilişkiler konusunda ise şöyle konuştu:

“Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi, Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantılarımızı bitirdiğimizi, Yunanistan'la yapmayacağız dedik. Bu yıl yapılacak toplantıyı da yapmıyoruz. Bu ne demektir? Bundan daha net açık bir rest olmaz. Böylece Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın."

Küresel Isınma ve İklim Zirvesi’ne dikkati çeken Erdoğan, “Sayın Biden'ın da daveti üzerine liderler olarak bunu yapacağız. 3'er dakikalık tebliğlerimiz olacak. İklim ve çevre konularında neler düşündüğümüzü bu görüşmede anlatacağız” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem