'Hava savunma sistemi yapıyoruz' diyen ASELSAN müdürü: S-300, s-400’lere ihtiyacımız yok

'Hava savunma sistemi yapıyoruz' diyen ASELSAN müdürü: S-300, s-400’lere ihtiyacımız yok
Askerî Elektronik Sanayi (ASELSAN) Genel Müdürü Haluk Görgün, Türkiye'nin hava savunma sistemlerinin geliştirildiğini belirterek "s-300, s-400’lere ihtiyacımız yok" dedi.

NATO'nun en büyük ordularından birine sahip Türkiye, Rusya'dan hava savunma sistemi s-400 satın alınması konusunda 2017'de sözleşme imzalamıştı. Toplam maliyetin 2,5 milyar dolar olduğu duyurulmuştu.

Muhalefet partileri, s-400'lerin nereye kurulduğuna dair iktidara sıkça soru yöneltiyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 11 Kasım 2022'deki açıklamasında "S-400 yerinde ve kullanılmaya hazır. İntikal süresi var. Bu olduktan sonra bir saatte her şeyi hazır. Sorun yok" demişti.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, Ankara'daki 70 bin metrekarelik yenin tesiste ağırlıklı olarak hava savunma sistemleri üretildiğini ifade etti.

Görgün, Roketsan ve SAGE'yle birlikte geliştirdikleri SİPER projesini anlattı.

ASELSAN müdürü, “Hava savunma sistemlerini yapıyoruz. S-300, s-400’lere ihtiyacımız yok. Bunlara ihtiyacı ortadan kaldırıyoruz. Bizim vazifemiz bu” ifadesini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem