İddia: Ali Koç ile Ekrem İmamoğlu buluştu, tartışma bitti

İddia: Ali Koç ile Ekrem İmamoğlu buluştu, tartışma bitti
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, cumartesi günü yaşadıkları polemiğin bir gün sonrasında biraraya geldiği belirtildi. Buna göre ikili, pazar günü Fenerbahçe Başkan Vekili ve iş insanı Erol Bilecik'in ofisinde görüştü, 'buzlar eridi'.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, hafta sonunda yaşadıkları polemiğin ardından biraraya geldikleri öne sürüldü. Sözcü yazarı Aytunç Erkin, ikilinin 8 Mayıs pazar günü Fenerbahçe Başkan Vekili ve iş insanı Erol Bilecik'in ofisinde görüştüğünü yazdı.

Erkin'in Fenerbahçe ve İBB kaynaklarına dayandırdığı yazısına göre, İmamoğlu'nun Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'a Trabzon'un plakası olan 61 numarasını taşıyan bir Fenerbahçe forması hediye etmesi, Ali Koç'un 7 Mayıs cumartesi günü İmamoğlu'nu eleştirmesi ve İmamoğlu'nun da Koç'a Twitter'dan yanıt vermesi sonrasında yaşanan gerilimde 'buzlar eridi'.

'YAŞANANLAR MASAYA YATIRILDI'

Erkin yazısında, İmamoğlu ile Koç'un pazar günü Bilecik'in ofisinde buluştuğunu belirtirken, "Görüşmede İmamoğlu'nun Dündar'ı ziyaretinden 7 Mayıs'a kadar geçen sürede yaşananların masaya yatırıldığı ifade edildi. Kravat, kitap, forma ve sert sözlerin ağırlığının da gündeme geldiğini tahmin etmek zor değil!" dedi.

'ÖZÜR OLDU MU, YAKIN ZAMANDA ÖĞRENİRİZ'

Fenerbahçe ve İBB kaynaklarının 'iki başkanın açıklama yapmasını doğru buldukları' gerekçesiyle ayrıntılara girmediğini belirten Erkin şu ifadeleri kullandı: "Bir özür oldu mu ya da hassasiyetler konusunda neler söylendi, bunu da yakın zamanda öğreneceğimizi düşünüyorum. Sonuçta... Sert açıklamalardan bir gün sonra yapılan görüşmeyle "buzların çözüldüğü" kanısındayım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ali Koç, cumartesi günü Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda İmamoğlu hakkında şöyle demişti:

"Şehrin Belediye Başkanı, Yüksek Divan Kurulu Başkanımızı ziyarete gelir, bordo-mavi kravat takar. Ya kime ne anlatıyorsunuz? Ben o kitabın içinde yazanları bilmiyordum. Eminim sayın Başkan (Uğur Dündar) da bilmiyordur. Bize ağır hakaretler eden kitabı hediye olarak getirme hassasiyetsizliğini yapar. İnşallah şu günler gelmez; Fenerbahçelilerin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın İmamoğlu'na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez."

İmamoğlu ise Koç'a şu yanıtı vermişti:

"Koç Grubu YK BV. Ali Koç’un açıklamasını dinledim. “İmamoğlu Koç Ailesi’nin Projesidir” komplosunu yıktığı için teşekkürler. İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum. Fenerbahçe’nin her zaman yanındayım. Bu dilin saygın Koç Ailesi’ne zarar vermemesi dileğiyle…" (Kısa Dalga)

Gündem