İran'da Reisi için cenaze töreni düzenlendi

İran'da Reisi için cenaze töreni düzenlendi
İran'da helikopter kazasında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetindekiler için başkent Tahran'da cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazını, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter geçen gün kaza geçirdi. Kazada kurtulan olmadı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abullahiyan ile beraber helikopter kazasında hayatını kaybeden üst düzey yetkililer için dün başlayan törenler bugün başkent Tahran'da düzenlenen cenaze namazıyla devam etti.

Cenaze namazını, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı. Sınırlı sayıda kişinin alındığı namaz alanına girebilmek isteyen binlerce kişi üniversite kapısında bekledi.

Yarın defnedilecek

Namaz sonrası Azadi Meydanı'nda düzenlenecek cenaze merasime katılmak isteyen binlerce kişi de üniversitenin yanı başındaki İnkılap Meydanı'nda ve bölgeye çıkan yollarda toplandı.

Kalabalığın artması ve yürümede sıkıntı çıkması nedeniyle görevliler, halkı Azadi Caddesi'nden törenin yapılacağı Azadi Meydanı'na yönlendirdi. Halk, meydana doğru yürüyüşe geçti.

İlerleyen saatlerde düzenlenecek merasimden sonra Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenazesi Meşhed kentine gönderilecek, Dişleri Bakanı Abdullahiyan'ın cenazesi ise defnedileceği Tahran'da kalacak.

Cenaze defin işlemleri ise yarın yapılacak merasimlerin ardından gerçekleştirilecek.

Neler yaşandı?

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşte helikopter kazası geçirdi. Tespit edilen noktaya ulaşan İranlı ekipler kazadan sağ kurtulan olmadığını belirledi. Reisi'nin hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirildi.

İran Anayasası'na göre en fazla 50 gün içinde yapılması gereken cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Haziran'da düzenleneceği açıklandı. İran'da cumhurbaşkanları, Anayasayı Koruyucular Konseyinin onayladığı adaylar arasından halk tarafından seçiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya