İran'dan İsrail'e 'İstanbul'da terör' tepkisi: Saçmalık

İran'dan İsrail'e 'İstanbul'da terör' tepkisi: Saçmalık
İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in "İran ajanları Türkiye'deki İsraillilere suikast planlıyor" iddiasına tepki gösterdi. Açıklamada, İran'ın İstanbul'daki İsraillilere zarar vermeyi planladığı iddiası "saçmalık" olarak nitelendi.

İsrail'in Türkiye'deki vatandaşlarına İran tarafından suikast düzenleneceğine dair açıklamalarına Tahran'dan tepki geldi. İran Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'daki İsrail vatandaşlarına saldırı planlandığı yönündeki iddiaları "saçmalık" olarak tanımladı.

'İKİ MÜSLÜMAN ÜLKENİN İLİŞKİLERİNİ BOZMA AMAÇLI SENARYO'

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, "bu iddiaların iki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri bozma amaçlı, planlanmış bir senaryo" olduğunu söyledi.

GERİLİMİN SEBEBİ NE?

İsrail'in Türkiye'deki vatandaşlarına peş peşe seyahat uyarısı yapmasının ardında, İran'da düzenlenen bir suikast bulunuyor. İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey üyesi Albay Hassan Sayid Khodaei geçen ay evinin önünde öldürülmüş, Tahran yönetimi suikasttan İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Bu gerilimin ardından İsrail'den, "İran'ın intikam saldırılarının hedefi olabilecekleri" iddiasıyla vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı gelmişti. Peşpeşe uyarıların ve "otellerde İsrailli turistleri bekleyen İranlı suikast timleri" iddialarının ardından dün İstanbul'da bir operasyon da yapılmıştı.

İsrail vatandaşlarına yönelik suikast planı içinde olduğu ileri sürülen şüphelilere düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, şüphelilere ait Beylikdüzü'ndeki adreste arama yapılmıştı.

Öte yandan, İsrail basınının "Türkiye'deki suikast planlarının sorumlusu" olarak gösterdiği Devrim Muhafızları İstihbarat Başkanı Hüseyin Taeb'in görevden alınması da dikkat çekmişti. (Kısa Dalga)

Dünya