İsveç ve Finlandiya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları

İsveç ve Finlandiya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları
İspanya'nın başkenti Madrid'de bugün başlayacak NATO Liderler Zirvesi öncesinde gündem, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine karşı veto tehdidi. Zirvenin resmen başlaması öncesinde de, iki ülkeden Ankara'ya peş peşe mesajlar gelmeye devam ediyor.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto zirve öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'yle devam müzakerelerin sonucu konusunda "ne iyimser ne de kötümser olduğunu" söyledi. Niinisto, Türkiye ile Finlandiya arasında gelinen noktada artık "daha iyi bir karşılıklı anlayış olduğunu" söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı, "Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in teröristleri koruduğu yönündeki iddiasının yanlış olduğunu" da belirtti.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI: BUGÜN BİR SONUÇ ALINABİLİR

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ise Türkiye'nin üyeliklere itirazlarını aşma amaçlı müzakerelerde ilerleme kat edildiğini ve NATO'nun Madrid zirvesinde bir 'atılım' yapılabileceğini söyledi.

Svenska Dagbladet gazetesine konuşan Linde, "Bugün olumlu bir şey yaşanabileceği ihtimaline hazırlıklıyız ama daha uzun da sürebilir" dedi. Linde, sonuç alınmaması ihtimali konusunda da "O durumda sabırlı olmaya devam edeceğiz ve görüşmelere zirveden sonra bile devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem