İsveç'ten Ankara'ya silah satışı için NATO şartı

İsveç'ten Ankara'ya silah satışı için NATO şartı
İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, "Türkiye’ye yönelik silah ambargosunun kalkıp kalkmayacağına" dair soruya yanıtında "önce Ankara’nın İsveç’in NATO üyeliğini kabul etmesi gerektiği" imasında bulundu.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğine izin vermesi halinde Ankara’ya silah satışına onay verilebileceği mesajını verdi. euronews Türkçe'nin aktardığına göre, Linde “Türkiye’ye yönelik silah ambargosunun kalkıp kalkmayacağına” ilişkin bir soru üzerine "bunun için ilk önce Ankara’nın İsveç’in NATO üyeliğini kabul etmesi gerektiğini" ima etti.

STV kanalına konuşan Linde, “Biz dünyanın en katı silah ihracatı kurallarına sahip ülkesiyiz. Yasada bir çok uyulması gereken kriterin dışında İsveç’in dış, savunma ve güvenlik politikasının da göz önüne alınmasıyla ilgili konular var. NATO üyesi olursak bunlar da değişecek" ifadelerini kullandı.

Linde, ülkesinin Türkiye de içinde olmak üzere NATO’nun tam güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi. İsveç hükümetinin PKK’yi terör örgütü olarak tanımladığını belirten Linde, ülkesinin son 30 yıldır terörle mücadelede en katı kurallara sahip ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Ann Linde, ülkesinin Türkiye’nin terör örgütü olarak değerlendirdiği gruplara silah göndermediğini söyledi.

HABERİN TAMAMI

Dünya