İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker: İkinci turda Erdoğan'a oy verdim

İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker: İkinci turda Erdoğan'a oy verdim
İYİ Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker, "14 Mayıs'ta oy vermedim, 28 Mayıs'ta Tayyip Bey'e oy verdim" açıklamasında bulundu.

"İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralılara ve Türk Milleti’ne daha fazla katkı sağlayamayacağım" diyerek partisinden istifa eden Adnan Beker, tv100'de katıldığı programda 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde İYİ Parti'nin de yer aldığı Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve hiçbir adaya oy vermediğini açıkladı. Beker 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2. tur seçiminde ise Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini belirtti.

'Başka aday yok ki'

Beker yayında şunları söyledi:

"Tek üzülmeyen bendim. Kemal Bey'e oy vermedim. Oy da istemedim. 14 Mayıs'ta oy kullanmadım, 28 Mayıs'ta Tayyip Bey'e oy verdim. Kime vereyim başka bir aday yok ki."

"Cumhurbaşkanımızla Almanya Başbakanı'nın olduğu canlı yayını izlerken, bugün Almanya büyük bir ülke, dünya seyretti Cumhurbaşkanımız tak tak yaptı adama, adamın sesi çıkmadı sadece baktı. Ben bununla gurur duyarım siz duymadınız mı?"

Ne olmuştu?

"İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralılara ve Türk Milleti’ne daha fazla katkı sağlayamayacağım" diyerek partisinden istifa eden Adnan Beker, “Akşener’in fuhuş oteli sahibi emniyet müdürü iddiasını ortaya atma zamanlaması ile Beker’in istifası arasında bağlantı var” iddiaları ve oğlu ile ilgili öne sürülenlere yanıt verdi.

İddialar nedeniyle istifa etmiş

Beker, iddialarda adı geçen Emniyet Müdürü K.Ö.’yü tanımadığını, aralarında da bir alışveriş olmadığını söyledi. Beker İYİ Parti’den istifasını benzer iddialardan duyduğu rahatsızlığa bağladı.

Halk TV’de Söz Sende programına katılan Yavuz Selim Demirağ’ın, "İYİ Parti'de bazı danışmanlar, bazı sekreterler ve bazı şoförlerin işlerine son verildi. Bunları söylemek istemezdim ama bu işin içerisinde çok ciddi taciz suçlamaları da var” iddiasında bulunmuştu. Demirağ’ın, katıldığı Halk TV yayınındaki sözlerinin de Beker’le ilgili olduğu düşünülüyor.

(Kısa Dalga)

Gündem