İYİ Partili Aytun Çıray önce Ali Koç'a yüklendi, sonra 'fikrini' bir hafta saklamaya karar verdi

İYİ Partili Aytun Çıray önce Ali Koç'a yüklendi, sonra 'fikrini' bir hafta saklamaya karar verdi
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, "Biz, Türkiye Cumhurbaşkanı’na en büyük siper olmuş camiayız" sözleri nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u eleştirdi. Çıray paylaşımını, 'sporun siyasileştirilmek istendiği bir ortamda fikirlerinin kaynamaması' için bir hafta sonra yeniden yazmak üzere sildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç arasında yaşanan polemiğe, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da 'ucundan' dahil oldu. Çıray, "Biz, Türkiye Cumhurbaşkanı’na en büyük siper olmuş camiayız" sözleri nedeniyle önce Ali Koç'a yüklendi. Ancak İmamoğlu'nun Koç'a yanıt vermesi sonrasında, 'sporun siyasileştirilmek istendiği' bir tartışma ortamı oluştuğu gerekçesiyle ve 'fikirlerinin kaynamaması için' Twitter paylaşımını sildi. Çıray, 'bir hafta içinde tekrar yazacağını' belirtti.

'EŞİM DUYMASIN ALİ BEY'

Çıray ilk paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Koç, 'Biz, Türkiye Cumhurbaşkanı’na en büyük siper olmuş camiayız. Kimse yokken sokaktaydık" demiş. O yürüyüşlerden birine katılan eşim duymasın! Ali Bey! Siyasetine sporu karıştırma. Çünkü Fenerbahçe'ye iftira edilip Başkan'ı Silivri'ye hapsedildiğinde Türkiye'yi Erdoğan yönetiyordu.

Sayın Başkan keşke sözlerine "Türkiye Cumhuriyeti'ne ve yasalarına siper olmak için sokaktaydık" diye başlasaydı. Onları koruyan zaten onları temsil edeni de korumuş olur."

aytun-ciray2.jpg

Sonrasında bu paylaşımı silen Çıray, şu mesajı yazdı: "Değerli dostlar, ne yazık ki sporun siyasileştirilmek istendiği sıcak bir ortam oluşturuldu. O nedenle... Twitime kısa zamanda büyük destek vermiş olmanıza rağmen... Fikirlerimin kaynayıp gitmemesi için, 1 hafta içinde tekrar yazmak üzere 10 dk. sonra sileceğim."

aytun-ciray1.jpg

Aytun Çıray sonrasında paylaştığı şu mesaj nedeniyle de takipçileri tarafından yeterince açık konuşmamakla eleştirildi: "FETÖ artığı, Kumpas davalarının tetikçisi, Gezi olaylarının baş iftiracısı, yandaş kanallarda daima boy göstererek bu kanalların vazgeçilmez yorumcusu ve iktidarın başının yolculuklarının vazgeçilmez konuğu olan şahıs ülkemizde Gründgers görünümlü tek Mephisto olarak bulunmuyor." (Kısa Dalga)

aytun-ciray3.jpg

Gündem