Karamollaoğlu'na göre '300 milyar dolar'ın kaynağı 'israf'ta

Karamollaoğlu'na göre '300 milyar dolar'ın kaynağı 'israf'ta
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, '300 milyar dolarlık yatırım vaadi' için "İsrafı kaldıralım; bir de bakarsınız cebimizde kaynak birikmiş" dedi.

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta seçilmesi halinde '300 milyar dolar temiz para getireceğini' söylemişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "300 milyar doları İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü, anlaştı. Onlar havada karada ona sözler verdiler" demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise Kılıçdaroğlu'nın '300 dolar bile' bulamayacağını savunmuştu.

Karamollaoğlu 'israf'a dikkat çekti

Kocaeli'de Halk Buluşması'nda konuşan Karamollaoğlu, yolsuzluğu 'milletin kendi malı ve mülkünün çarçur edilmesi' olduğunu ifade etti.

Mali problemleri çok kısa zamanda çözeceklerini aktaran Saadet lideri, "Sadece, şu söylediğim tavrı sergileyelim... İsrafı kaldıralım. Bir de bakarsınız cebimizde en az 300 milyarlık kaynak birikmiş. Parayı nereden bulursunuz? Emin olun şu anda kasamızdaki para bile bize yeter. Uygun ortamı oluşturduğunuz zaman dışarıdan yatırım da gelir" dedi.

'Diktatörlüğe meyletti'

Karamollaoğlu'nun öne çıkan açıklaması şöyle:

* Savaşa gitmiyoruz seçime gidiyoruz. Bundan sonra ülkeyi kim, hangi zihniyetle yönetecek. AK Parti iktidarı yönetmiyor aslında, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor. İhtiyaçlarımızın büyük bir kısmını dışarıdan karşılıyoruz. Milletimiz geçişini sağlayamıyor. Açlık sınırının altında ücret alan milyonlarca insanımız var. Ülkemizde büyük bir kaos var, soygun var aynı zamanda.

* Başkanlık sistemi, tam da tahmin ettiğimiz gibi diktatörlüğe meyletti. Hiçbir bakanın kendi bakanlığı ile ilgili karar alma yetkisi yok. Meclis’in yetkisi yok. Bütçeyi bile müzakere edemiyor. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Demokrasi varmış gibi gösteriliyor. Seçimler de varmış gibi gösteriliyor. Ama fiiliyatta uygulanan doğrudan doğruya tek adam sistemi. Biz buna karşıyız. Bunun için bir araya geldik.

'Bir kişi karar veriyor... Buna razı değiliz'

* Bu dönem kapanıyor. Normal şartlarda, Sayın Cumhurbaşkanı’nın aday olmaması gerekirdi. Milletin reyine ihtiyaç duyuyoruz. Bu sistem böyle devam ederse Türkiye problemlerini çözemez. Bir kişi karar veriyor… Buna razı değiliz. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan bir ülkede huzur olmaz. Biz iktidara geldiğimizde temel ilkemiz adaletin tesisi olacak. Yeter mi? Yetmez. Ehliyetli insanlar iş başına gelmeden olmaz.

'Büyük kısmı bizim gelişimizi bekliyor'

* Bugün maalesef, iktidarla birlikte çalışan bürokraside 100 binlerce kardeşimiz var. Bunların hepsi yolsuzluğun içinde mi? Yok. Emin olun bunların büyük bir kısmı bizim gelişimizi bekliyor. Türkiye’de ciddi bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Nereden gelecek bu paralar? Yolsuzluk dursun, rüşvet kalksın, israf kalksın, yanlış yatırımlar kalksın; bir de kasamızda yüz milyonlar birikmeye başlamış.

'Neden motorları Türkiye’de yapılmıyor?'

* Biz insansız hava araçlarının Türkiye’de imal edilmesine karşı çıkmayız ki. Neden onların motorları Türkiye’de yapılmıyor? Hala kendi uçağımız yok. Eskişehir’de uçak motorlarını imal ediyoruz. Sekiz ayrı tipte uçak motorumuz var. Hangisi hangi uçakta kullanılıyor? TOGG diye bir arabamız var. Onun motoru nereden geliyor? Onu söyleyin, gizlemeyin. "Daha sonra yapacağız" deyin. Diyemiyorlar. Topyekûn bir seferberliğe ihtiyacımız var. Ülkemiz öyle 10 sene içinde 2-3, en fazla beş sene içinde devrim mahiyetinde yatırımlara sahne olacak.

'Haydi oradan be!'

* Kendi durumlarını bildikleri için şimdi, Millet İttifakı’nı lekelemeye çalışıyorlar. ‘Amerika’dan onay alacaksınız.’ Haydi oradan be! Ortaya bir Mutabakat Metni çıkmış. Bunun onayını Amerika vermiş, İngiltere vermiş. Bu kadar basitlik olmaz be! Bunun içinde Amerika’ya yar olacak, İngiltere’ye, Fransa’ya; hangi madde var sen onu söyle önce. Diyor ki, ‘Ben bunu akıl edip böyle bir metni ortaya koyamadım. Bunlar koydular. Demek ki bir şeyler var.’ Adam bundan endişe ediyor.

* Hiçbir seçimde bugün yaşadığımız gerilimi yaşamadık. Böyle bir ortamda seçime gidilmez, bu vatanseverlik değil. Siz halkın tasvip etmemesini gördüğünüz zaman, şimdiden garanti vermelisiniz Ben çekip gideceğim diyebilmelisiniz. Korkuyorlar, diyemiyorlar. Çünkü yaptıkları hatalar, haddi aştı. Bu seçimler huzur içinde yapılacak. 14 Mayıs’ta artık bugünkü iktidarın sonu gelmiş olacak. Bundan sonra da AK Parti’nin ayakta kalabilme şansını ben görmüyorum. Dağılacak. Çünkü son iki dönemde şu görüldü. Bu iktidar, menfaat kaygısıyla birbirine yapışmış insanların iktidarı. Garibanın iktidarı değil. (ANKA)

Ekonomi