Kaşıkçı dosyasının devri sonrası 'beklenen' haber: 'Erdoğan perşembe günü Suudi Arabistan'a gidecek'

Kaşıkçı dosyasının devri sonrası 'beklenen' haber: 'Erdoğan perşembe günü Suudi Arabistan'a gidecek'
Reuters ajansına Ankara'dan konuşan iki kaynak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın perşembe günü Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini söyledi. Buna göre Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetinin baş sorumlusu olarak görülen Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la görüşecek.

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin cinayet davasının Riyad'a devredilmesinin ardından 'beklenen' haber geldi. Reuters ajansına konuşan iki kaynak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın perşembe günü Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Konu hakkında bilgi sahibi olduğu belirtilen ve ajansa Ankara'dan konuşan kaynaklar, Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu olarak görülen Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la görüşeceğini söyledi. Görüşmenin ekonomi ve yatırımlara odaklanacağı belirtilirken Erdoğan'ın Suudi Arabistan sonrasında bazı başka Körfez ülkelerini de ziyaret etmesinin planlandığı aktarıldı.

Erdoğan, ocak ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği etkinliğinin çıkışında Suudi Arabistan'a gitmeyi planladığını söylemişti. Erdoğan, kendisinden Suudi Arabistan'la ihracat sorununu çözmesini isteyen bir iş kadınına, "Tamam da dur bakalım. Şu anda şubatta beni bekliyor. Söz verdi, ben de şubatta Suudi Arabistan'a ziyaretimi yapacağım" yanıtını vermişti. (Kısa Dalga)

Gündem