Yeşil fasulye nasıl kurutulur?

Yeşil fasulye nasıl kurutulur?
Yeşil fasulyenin kurutulması ve saklanması, bu sebzenin uzun süre taze kalmasını sağlamanın etkili bir yoludur.

Bu yöntem sayesinde, taze fasulye mevsimi dışında da bu lezzetli sebzeyi kullanabilir ve yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Kurutulmuş yeşil fasulyeyi denemek, sağlık dolu ve lezzetli yemekler yapmak için harika bir fikir olabilir.

Yeşil fasulye kurutma, bu sebzenin uzun süre taze kalmasını sağlamanın etkili bir yoludur. Ayrıca, kurutulmuş yeşil fasulye, kış aylarında taze fasulye bulunamadığında kullanmak üzere mükemmel bir alternatif oluşturur.

maxresdefault-003.jpg

Taze Fasulye Nasıl Kurutulur? Tarifi İçin Malzemeler

  • İstenilen miktarda taze fasulye

Taze Fasulye Nasıl Kurutulur? Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyelerin uç kısımları temizlenir, yıkanır, süzgeçte süzüldükten sonra temiz ve kuru bir mutfak bezi ile kurulanır. İstenilen büyüklükte dilimlenir.
  2. Temiz bir yere serilir ve 4-5 gün güneş almayan gölge bir yerde kurutulur. Havanın nemine göre kuruma süresi uzayabilir.

Kurutulmuş yeşil fasulyeyi kullanmak istediğinizde, öncelikle birkaç saat suda bekletmeniz ve daha sonra pişirmeniz gerekmektedir. Bu sayede, kurutulmuş fasulyeler yeniden tazeliklerini kazanacak ve yemeklerinizde taze yeşil fasulye kullanıyormuş gibi lezzetli sonuçlar elde edebileceksiniz.

Kaynak: Youtube.com, Nefisyemektarifleri.com

İlgili Haberler

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Yaşam