Kremlin: Türkiye'nin NATO meselesine müdahil olmak istemiyoruz

Kremlin: Türkiye'nin NATO meselesine müdahil olmak istemiyoruz
Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerini veto etme sinyali vermesi, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'a soruldu. Peskov, "Bu, bizim meselemiz değil, NATO'ya üye devletlerin ilişkileriyle ilgili. Bizimle bir ilgisi bulunmuyor" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'i NATO'da görmek istememesinin İttifak üyeleri arasındaki ilişkilerin bir konusu olduğunu ve Kremlin'in buna müdahil olmak istemediğini söyledi.

Günlük basın toplantısında Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusundaki tutumunu yorumlaması istenen Peskov, "Bu, ülkeler arasındaki ilişkilerin ve İttifak içindeki ilişkilerin konusu. Biz, bu ilişkilere müdahil olmak istemeyiz" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre Peskov, Kremlin'in Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in üyeliğini veto etmesini olası görüp görmediğinin sorulması üzerine de şu yanıtı verdi: "Bu, bizim meselemiz değil, NATO'ya üye devletlerin ilişkileriyle ilgili. Bizimle bir ilgisi bulunmuyor. NATO'nun genişlemesi konusundaki tutumumuz iyi biliniyor, bunu birçok kez dile getirdik. Fakat NATO üyeleri arasındaki ilişkiler bizi ilgilendirmiyor.".

'PUTİN, TÜRKİYE'Yİ YAKIN GELECEKTE ZİYARET ETMEYECEK'

Basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret edeceğine ilişkin Türk medyasında yer alan haberler de gündeme geldi. Putin'in daha önce Türkiye'yi ziyaret etmesi için bir davet aldığını ve bunun geçerliliğini koruduğunu kaydeden Peskov, "Putin, bu davete mutlaka icabet edeceğini söyledi. Bu ziyaretin süreleri kararlaştırılacak ancak yakın gelecekte bu tür planlar bulunmuyor" dedi. Peskov, söz konusu davetin belirli bir zaman dilimine yönelik olmadığının da altını çizdi.


Dünya