Mansur Yavaş, Akşener'e yanıt verdi: Korkaklıkla suçlanmak açıkçası zoruma gidiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'dan Meral Akşener'e yanıt geldi: Keşke bunu son ana bırakmadan farklı bir karar alınsaydı, ille benim aday olmamı istiyorsa belki o şekilde önümü açabilirdi

İYİ Parti ile CHP arasında arasında süren gerilimde yeni bir perde açıldı. Akşener, İmamoğlu ve Akşener üzerinden CHP'ye savaş ilan ederken Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yanıt geldi.

Yavaş Ankara'da gazetecilerin konuya dair sorusuna "Korkaklıkla suçlanmak açıkçası zoruma gidiyor" dedi.

Yavaş, şunları söyledi:

“Allah’tan başka kimseden korkmuyorum. Her şeyin bir usulü vardır. Her zaman açıkladım. Eğer Altılı Masa aday gösterirse, aday olacağımı söyledim. Daha bundan net bir şey söylenemez. Bunu kurgulamak, Altılı Masa’da bulunan liderlere aitti. Sorumlusu ben değilim.”

Yavaş; Akşener’in, Ankara ve İstanbul’da kendi belediye başkan adaylarını çıkaracakları yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Aşağı yukarı 4 milyon 400 bin seçmenimiz var. Ben en az yüzde 60’a yakın oy alacağıma inanıyorum. Anketler de onu gösteriyor. Ben herkesin oyuna talibim. Taktir milletindir. Onun önüne kimse geçemez. Biz, beş yıldır yaptığımız hizmetlerle Ankara halkının önüne çıkacağız. Onlar da takdir edecekler. Başka bir siyasi partinin işine hiçbir zaman karışmıyoruz. Ancak şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim:

Ben 28 Mayıs’tan sonra; Sayın Akşener ile hem Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem Özgür Özel’in bilgisiyle, birkaç defa konuştum. Konuştuğumuz konu, bir muhalefet partisi olarak ne yapılırsa, muhalefetin daha güçlü olacağı… Tabii bu arada İYİ Parti’nin daha nasıl güçlü olabileceği konusunda birçok senaryo ve fikir konuştuk kendileriyle. Ta ki 26 Ağustos’a kadar.

'Ortada bir operasyon varsa, operasyonun içinde biz yokuz'

Dün bahsedilen isimlerle ilgili konuşmak gerekirse… Hepsi kendileri ile görüşülerek yapılmıştır. Taslak istenilmiştir, taslak sunulmuştur. Asla bir başka partinin, hangisi olursa olsun; içine karışmak, operasyon yapmak benim tarzıma uygun değildir. Ortada bir operasyon varsa, operasyonun içinde biz yokuz. Kim operasyon yapıyor ben bunu da anlamış değilim.

'Savaş kelimesi de çok ağır kaçmıştır'

Bu bir yerel seçim. Savaş kelimesi de çok ağır kaçmıştır. Partiler arasında rekabet olur sadece.

Biz kendimizi 4 buçuk yıl boyunca, tek başına; CHP’nin belediye başkanı olarak görmedik. Her yerde ‘Millet İttifakı’nın Belediye Başkanıyız’ diye söyledik. Şimdi de böyle bir işbirliği olursa yine, sonuçta kazanan sadece CHP değil, öncelikle işbirliği yapan partiler olacak; eski adı Millet İttifakı; sonuçta kazanan Ankara olacak. Bunu unutmamak lazım. Kaybeden de Ankara olur.

40 ile birlikte gittik. Bu konuda uzun uzun sohbetlerimiz de oldu. Ben hala aynı yerdeyim. Bir işbirliği Ankara’da; hem CHP, hem de İYİ Parti ilçe başkanları tarafından yapılan toplantılarda Sayın Akşener’e duyurulmuştur. Bundan sonrası tabii ki kendi vereceği karardır. Biz her türlü karara saygı duyarız.”

'İlle de benim aday olmamı istiyorsa, o şekilde de önümü açabilirdi'

Yavaş, “Bir kırgınlığınız var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Ben o konulara girmek istemiyorum ama korkak kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmaz. Elimizi taşına altına koymamız gerekiyorsa da koyarız. Bunun yolu, yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka siyasi partinin genel başkanı ‘aday ol’ diye çağırmıştır. Bu genel başkanların, ‘haydi çık ortaya’ demesi ile yapılabilecek bir şey değildir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair, Sayın Akşener’in çok söylemleri olmuştur. ‘Biz noter değiliz, Altılı Masa karar verecek’ diye. Keşke bunu son ana bırakmadan bir şekilde, daha önce görüşüp, farklı bir karar alınsaydı, daha düzgün olurdu. Belki de o zaman ille de benim aday olmamı istiyorsa, o şekilde de önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren bir insan değilim. Açıkçası gerçekten, korkaklıkla suçlanmak benim zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz. Milletimiz için usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa, her şeye de aday oluruz. Önceliğimiz kesinlikle Ankara’dır. Ankara’da projelerimizi devam ettirmek… Buna da Ankara halkı karar verecek. Bir başkasının söylemesiyle, bunu Akşener’i kastederek söylemiyorum. Ne rakip adayın söylemesi ile… Önüne geçecek durum yoktur. Ankara halkının terazisine kendimizi çıkarıyoruz.”

İmamoğlu da yanıt vermişti

İBB Başkanı Ekrem imamöoğlu'da dün, Kurtköy’deki temel atma töreninde konuşmuştu:

“Dostlarımız oyuna geliyor, bize karşı kışkırtılıyor.” diyen İmamoğlu, “Bizim kervanımız çok büyük. Adı ne biliyor musunuz? İstanbul İttifakı. Kervanın gerisinde kalan dostlarımıza ne yapacağız? Tekrar el uzatacağız. Bizim elimiz hiç geri çekilmeyecek. Elimizi tutan tutar, tutmayan kendi takdiri.”

Akşener savaş ilan etmişti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Uşak İl Başkanlığı’nı ziyaretinde, İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın, “kendisinin de bilgisi dahilinde CHP ile görüşmeler yaptığına” ilişkin sözlerine dair sert açıklamalar yapmıştı:

“Teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanının da bilgisi yok, neye göre yapılmış? İlk defa -ben böyle komplo işlerine pek inanmam da- partimize yönelik kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Çünkü bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim, ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkan’ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına... Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum. Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş ama bunlar CHP’den aday olacakmış... Ben öyle anladım konuşmadan. Daha ilginci de Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de DYP’de yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar.”

'İkisi de korktu'

Genel seçimlerde Millet İttifakı'nda yaşanan sürece değinen Akşener, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da hedef aldı. Akşener, "Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler." demişti.

Bir istifa daha

İYİ Parti’de, dün önemli bir isim istifa etti. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, sosyal medya hesabından “İnandığım değerlere olan sadakatimle, Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma herhangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum” demişti. (Kısa Dalga)

Gündem