Muhalefet 12 yılda 16 kez 'sınavlar araştırılsın' dedi, iktidar reddetti

Muhalefet 12 yılda 16 kez 'sınavlar araştırılsın' dedi, iktidar reddetti
KPSS skandalı soruşturmaları sürerken, muhalefetin son 12 yılda 16 kez TBMM'den sınav usulsüzlerinin araştırmasını istediği ortaya çıktı.

Bazı soruların Yediiklim yayınevinin kitapçığıyla aynı olmasıyla patlak veren skandal sonrası iptal edilen KPSS ile ilgili soruşturmalar devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YÖK, ÖSYM ve Devlet Denetleme Kurulu’nun yanı sıra Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da devreye girdi. MASAK tarafından yayınevi çalışanları ile ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışının incelendiği belirtildi.

DDK müfettişlerinin de ÖSYM'de inceleme yaptığı ve tüm soruları taradığı öğrenildi.

ÖSYM'de iddialar üzerine Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış, yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atanmıştı.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan, muhalefetin sınav usulsüzleriyle ilgili son 12 yılda 16 kez Meclis'e araştırma önergesi verdi. Önergeler ya gündeme alınmadı ya da iktidar oylarıyla reddedildi.

Bugüne kadar CHP 11, İYİ Parti 3, MHP 1 ve HDP 1 kez Meclis Araştırma'sı istedi. Önergelerde, KPSS ve diğer sınavlardaki şaibe iddialarının açığa çıkarılması, ÖSYM'nin sorunlarının ve alınması gereken önlemlerin tespiti, sınavlardaki hataların nedenlerinin bulunması, hak kaybına uğrayanların tespiti ve mağduriyetlerinin giderilmesi gibi talepler yer alıyordu.

Eylül 2010'da eski bakanlar Kenan Tanrıkulu, Sabahattin Çakmakoğlu ve Tuğrul Türkeş'in de aralarında bulunduğu MHP'li 22 milletvekili de ÖSYM'deki usulsüzlüklerin araştırılmasını istedi.

Gündem