Nebati'ye göre Kılıçdaroğlu '300 dolar bile' bulamaz

Nebati'ye göre Kılıçdaroğlu '300 dolar bile' bulamaz
Hükümet cephesinden Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '300 milyar dolarlık yatırım' vaadinin 'inandırıcı bulunmadığı' yönünde açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İktidara gelmesi halinde '300 milyar dolar temiz para' bulacağını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bırakın 300 milyarı, 300 dolarınız olsa Nebati’ye yatırım yapsın diye verir misiniz?" demişti.

İstanbul Finans Merkezi Zirvesi'ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kılıçdaroğlu'nun vaadini eleştirdi.

Nebati, üretici, tüketici, sanayi ve iş dünyasının 'çok açık bir şekilde faiz artırımına karşı' olduğunu ancak 'muhalefetin hayatlarının Ortodoks politikaları ve faiz artırımı üzerine kurulu' olduğunu öne sürdü.

"Kendilerine dışarıdan empoze ettirilen reçetelerle hareket etme gibi bir dürtüleri var" diyen Nebati, 'öyle iki tane resim karşılaştırmasıyla' ekonominin yönetilemeyeceğini kaydetti.

Bakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Net olacaksın. Bak biz diyoruz ki Türkiye Ekonomi Modeli, bizim modelimiz. Sahip çıkıyoruz ve bunu devam ettireceğiz. Üretim, yatırım, istihdam, ihracat hedefimizle de cari açığı da azaltacağız. Elbette ki, şu anda dış ticaret açığı ve cari açıkla karşı karşıya kaldığımızı biz de biliyoruz ama bunlarla da mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz diyoruz. Sen ne diyorsun? Faiz artıracak mısın, artırmayacak mısın, yöntemin ne olacak. Şimdi, '300 milyar dolar buldum' dedi. Bulacağıma dönüştü. 'Getirdim' dedi. Getireceğime dönüştü. Bunu, önümüzdeki beş yılda sağlayacağız demeye geldi. Ben size söyleyeyim. Sen bu söylemle, Bırak 300 milyar dolar 300 dolar bulamazsın ya... Böyle ne uluslararası finans, ne yerel finans, finansla ilgilenenler ne de sokaktaki vatandaş günlük söylemlerinizle size destek vermeyeceğini hala anlamadınız."

Nebati, muhalefete "IMF'yle pazarlık yaptın mı, yapıyor musun? IMF'yle ilişkini geliştirecek misin?" diye sorarken, 'faiz artırımı düşünülüp düşünülmediğinin' açıklanmasını istedi. (DHA)

Ekonomi