Optik illüzyon testi: Siz hangi rakamları görüyorsunuz? Testin süresi sadece 5 saniye

Optik illüzyon testi: Siz hangi rakamları görüyorsunuz? Testin süresi sadece 5 saniye
Optik illüzyon testi: Siz hangi rakamları görüyorsunuz? Testin süresi sadece 5 saniye, bu süre içinde resme dikkatlice bakmanız gerekmektedir.

Optik illüzyonlar, göz yanılsamalarıyla oluşturulan optik illüzyonlar, insanların gözlerini aldatarak farklı bir algı oluştururlar. Bu tür illüzyonlar, beynin nasıl çalıştığını anlamak için kullanışlı araçlardır. Bu testte de benzer bir deneyim yaşayabilirsiniz.

ilizyon.jpg

Yukarıdaki resme dikkatlice bakın. Siz hangi rakamları görüyorsunuz? Belki ilk bakışta net bir şekilde gözükmeyebilirler, ancak bir süre sonra rakamların belirmeye başladığını fark edebilirsiniz.

Eşit olmayan spirallerle oluşturulan çizgilerin sayıyı görmeyi zorlaştığı belirtilirken kısa sürede sosyal medyada viral hale gelen isimle ilgili binlerce mesaj geldi.

Bir Twitter kullanıcısı ‘45283’ gördüğünü belirtirken, bir başkası ‘Sadece 528 görüyorum acaba sorun bende mi?’ ifadelerini kullandı.

ilizyon1.jpg

Cevap 'kontrast duyarlılığı''

Resmin, nesneler ve arka planlar arasındaki farkı algılamamızı sağlayan önemli bir görsel işlev ölçüsü olan kontrast duyarlılığı üzerinde oynayarak hazırlandığı açıklandı.

Uzmanlar, daha yüksek kontrast duyarlılığı seviyelerine sahip kişilerin, yedi basamağı hemen görebilmelerinin daha olası olduğunu belirtti. Öte yandan, zayıf kontrast duyarlılığı, katarakt veya glokom gibi göz rahatsızlıklarının bir belirtisi olabileceği vurgulandı.

İlgili Haberler
Yaşam