Ovalamaya gerek yok: Tencere dibindeki lekeleri ve yanık izlerini yok ediyor

Ovalamaya gerek yok: Tencere dibindeki lekeleri ve yanık izlerini yok ediyor
Yanık tencereyi çöpe atmamalısınız; Tencereyi bu yöntemle temizlemek çok kolay olmaktadır

Yanık tencere temizleme konusunda birçok kişi zorluk yaşar. Ancak doğru yöntemlerle bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Yanık tencere temizleme konusunda size yardımcı olacak birkaç ipucu ve pratik yöntemler paylaşacağız.

Yanık tencere temizleme işlemine başlamadan önce, tencerenin soğumasını beklemelisiniz.

Ardından aşağıdaki adımları izleyerek yanık tencerelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz.

Sirke:


Eğer yanık lekeleri çok fazla değilse veya tenceredeki kararmalardan şikayetçiyseniz, sirke ile derin bir temizlik yapabilirsiniz. Tencereye 1 su bardağı sirke ekleyin ve kapağını kapatın. Tencereyi bu şekilde 1 gece bekletin. Ertesi gün içindeki sirkeyi boşaltın ve deterjanlı sünger yardımıyla tencerenizi temizleyin.

hq720.jpg

Karbonat:


Tencereyi ocakta unuttuysanız ve yeni fark ettiyseniz, tencereyi ocaktan alın. Henüz sıcakken tahta kaşık ile dipte kalan kalıntıları temizleyin. Ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Tencere soğuduğunda tüm tabanını kaplayacak şekilde karbonat dökün. Üzerine su ilave edin ve ocağa alarak kaynatın. Tencerenin dibindeki yanık lekeleri yumuşadığında içindeki suyu dökün ve deterjanlı sünger yardımıyla temizleyin.

Çamaşır Deterjanı:


Bulaşık deterjanı veya toz halindeki çamaşır deterjanını tencereye ekleyin. Üzerini geçecek şekilde suyla doldurun ve ocakta kaynatın. Su kaynarken, tahta kaşık ile yavaş yavaş yanık kalıntılarını temizleyin. Ardından kaynayan suyu boşaltın ve sünger yardımıyla tencereyi temizleyin.

Kaynak: Lezzet.com.tr, Kisadalga.net

İlgili Haberler
Yaşam