Özgür Özel'den ilk grup toplantısında Erdoğan'a mesaj: Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın

Özgür Özel'den ilk grup toplantısında Erdoğan'a mesaj: Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de milletvekillerinin ve il başkanlarının katılımıyla ilk grup konuşmasını yaptı. Özel Yargıtay'ın hamlesine ilişkin "Bu ömrümde gördüğüm en hadsiz darbedir. Bu darbe girişiminde Erdoğan’a meydanı bırakmayız ona dar ederiz, haddini bilsin" dedi. Özel ayrıca "yeni anayasa" tartışmalarına ilişkin "Bizde öyle bir göz yok. Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın" ifadelerini kullandı.

4 Kasım'da gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nda CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, partisinin grup toplantısında ilk konuşmasını yaptı.

Özel konuşmasında, Yargıtay ve AYM arasındaki Can Atalay krizinin ardından iktidarın "yeni anayasa" çağrısına yönelik "Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na selam yolladı

CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na selam gönderen Özgür Özel, "Hepimize ve bu partiye çok emeği olan Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu saygıyla selamlıyorum. Ona vefamızı her fırsatta göstereceğiz. Kurultayın ne kaybedeni vardır, ne kazananı Özgür Özel’dir. Kurultayımız CHP'nin kazandığı ve Türkiye'nin kazandığının çok yakın zamanda anlaşılacağı bir kurultaydır" diye konuştu.

Gölge kabine açıklaması!

Gölge kabine değerlendirmesine ilişkin Özel, "Etkin ve kararlı muhalefet yapacağız. Gölge kabinesi görevlendirmesi yaptık. CHP'nin gölge kabinesinin 9'u kadın 9'u erkek. Aramızda kimse diğerinden üstün değil anlayışı var" değerlendirmesinde bulundu.

"Hatay milli meselemizdir"

İlk olarak deprem bölgesi Hatay'ı ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, "Depremzedeler hâlâ çadırdalar. Hatay'da hala enkazında yüzde 25'i duruyor. Deprem meselesi siyaset üstüdür. Deprem bölgesindeki düzenlemeler hızla yapılmalı" dedi.

DİSK yürüyüşüne destek kararı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun yürüyüşüne destek verdiğini belirten Özel, "Barolar Birliği bir eylem yaptı onu hep birlikte destekledik. Şimdi bir başka yürüyüş var DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İstanbul'dan Ankaraya doğru yürüyor. Takip ediyoruz. Örgütlerimiz Eskişehir'de onlarla yürüyecekler. Vardıklarında ben ve grubum DİSK ile birlikte Ulus'a yürüyeceğiz, yeni yollarla tanışacaklar, yeni kulaklar işitmeye başlayacaklar. Değiştireceğiz bu ülkenin kaderini. Emek ile sermaye karşı karşıya gelmişse emeğin yanındayız!" dedi.

Yüksek yargıda kriz!

Can Atalay'ın tutukluluğuyla ilgili AYM'nin aldığı karalara uyulmadığını belirten CHP lideri Özel sözlerine, "Bu ülkede kimse AYM kararlarına uymamayı düşünmüyorken durduk yerde Hataylıların oylarıyla seçilen Can Atalay’ın üzerindeki kilidi açmıyorlar. AYM "Çabuk salın" dedi. Önce alt mahkeme, sonra Yargıtay AYM’ye kafa tuttu. Öyle bir kafa tuttu ki kişisel meseleler, tehditler… Kararda, Kurtulmuş’a had bildirmek var. Kararda milli iradeyi tanımamazlık var. Meclis’e "Siz kimsiniz diyen ayar verme" var" diye devam etti.

"Ömrümde gördüğüm en hadsiz darbe"

Yargıtay kriziyle ilgili Özel, "Sayın Kurtulmuş’u aradım, ne olduysa Meclis özel gündemle toplanmadı. Erdoğan, Yargıtay’ın kararına verdiği destekle kalkışmayı… Bu ömrümde gördüğüm en hadsiz darbedir. Bu darbe girişiminde Erdoğan’a meydanı bırakmayız ona dar ederiz, haddini bilsin. Aslında öyle bir iş yapıyor ki, anayasanın 153. maddesi açık, net. Sen anayasanın 153. maddesini yok sayarsan biri de çıkar anayasanın 107. maddesini yok sayar. Sen gücünü anayasadan alıyorsun, bindiğin dalı kesiyorsun" diye konuştu.

Anayasa değişikliği teklifi

Anayasa değişikliğine yönelik yapılan çağrıyı değerlendiren Özel, "Şimdi çıkmış diyor ki 'Anayasa değişikliği yapalım'. Sende bu sayı yok. Özel’de de AYM’yi güçsüzleştirecek göz yok. Bizde öyle bir göz yok. Seninle birlikte anayasayı çiğnemeye kalkarsam gözüm çıksın. Anayasalar bugün yapılan, uygulandıkça olgunlaşan aşkın zaman önemli metinlerdir. Herkes için, her doğana yapılır. Bu anayasa Erdoğan’a üretildiği için kriz üretmektedir. İki takımdan birinin başkanı ‘Maçı hakem olarak yöneteceğim’ derse buna kim inanır" diye konuştu

"İlk ziyaretimiz KKTC'ye olacak" diyen Özgür Özel, "Nereye gitmemiz gerekirse orada olacağız. En kısa sürede Azerbaycan'a da gideceğiz. Dış politikada dengeli bir siyaset izleyeceğiz. 25 Kasım'da da Bosna Hersek'e gideceğiz" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem