Rusya ve Ukrayna'dan karşılıklı takas videoları: Pazarlığın merkezinde Putin'in arkadaşı Medvedçuk var

Rusya ve Ukrayna'dan karşılıklı takas videoları: Pazarlığın merkezinde Putin'in arkadaşı Medvedçuk var
Rusya, Ukrayna'da esir alınan iki İngiliz vatandaşının görüntülerini yayınlayarak, Kiev yönetimine Kremlin yanlısı siyasetçi Viktor Medvedçuk ile esir takası teklifinde bulundu. Ukrayna güvenlik servisi ise eş zamanlı olarak Medvedçuk'un bir görüntüsünü yayınlayarak, Mariupol'daki Ukrayna güçleriyle takas teklif etti.

Rusya devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, Ukrayna'da esir alınan İngiliz vatandaşları Shaun Pinner ve Aiden Aslin görülüyor. İki İngiliz vatandaşı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a seslenerek, Medvedçuk'un serbest bırakılması karşılığında eve dönmek istediklerini söylüyor.

MEDVEDÇUK HEM PUTİN'E HEM ZELENSKİY'YE SESLENDİ

Ukrayna güvenlik servisi SBU'nun ise eş zamanlı yayınladığı videoda Medvedçuk görülüyor. Ev hapsinden kaçması sonrası geçtiğimiz hafta yakalanan Kremlin yanlısı Ukraynalı siyasetçi videoda, hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e hem de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'ye seslenerek, Mariupol'da kuşatma altında bulunan ve Rusya'nın 'teslim ol' çağrısına uymayan Ukrayna askerleri ile takas edilmek istiyor.

Mayıs 2021'den bu yana vatan hainliği ve teröre destek suçlamasıyşa Ukrayna'da ev hapsinde tutulan Medvedçuk, Rusya'nın harekâtının başladığı 24 Şubat'tan yaklaşık üç gün sonra kaçmıştı. Putin'in kızının vaftiz babası da olduğu belirtilen Medvedçuk, geçtiğimiz hafta Ukrayna gizli servisi tarafından yakalanmıştı.

Neo-Nazi Azov Taburu'nun saflarında Rusya'ya karşı savaştıkları belirtilen iki İngiliz vatandaşı ise geçtiğimiz hafta Rus güçleri tarafından Mariupol'de esir alınmıştı. Aslin'in, Suriye YPG saflarında IŞİD'e karşı savaştığı ortaya çıkmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya