Sarallar operasyonundan, 10 yaşındaki çocuğun mirasına çökme hikayesi çıktı

Sarallar operasyonundan, 10 yaşındaki çocuğun mirasına çökme hikayesi çıktı
Sarallar çetesinin sonunu, babasından kalan mirası elinden alınmaya çalışılan 10 yaşındaki bir çocuğun hakkını korumak için verilen mücadele getirmiş.

İstanbul merkezli 13 ilde haziran ayında Sarallar çetesine yönelik gerçekleştiren operasyonlarda, 'nitelikli yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', tehdit ve şantaj kasten yaralama gibi 73 ayrı suçlamayla aralarında Erdal Acar’ın da bulunduğu 46 kişi tutuklanmıştı.

Milliyet gazetesinden Ferit Zengin'in haberine göre Sarallar çetesinin sonunu, babasından kalan mirası elinden alınmaya çalışılan 10 yaşındaki bir çocuğun hakkını korumak için verilen mücadele getirdi.

Polis kayıtlarına göre; iş adamı Erdal Acar, çetenin anlaşmazlıkları çözmek için kurulan ve tarife uygulanan masanın başındaki isimdi. İddialara göre; Acar’ı çetenin yönetici konumuna geçme hikayesi ise, 5 yıl önce Acarkent’teki villasında kumar oynadığı kişiler tarafından öldürülen ‘yakın dostum’ dediği Oktay Üzüm’ün ölümüyle başladı.

Mahkeme ve Emniyet kayıtlarına da giren bilgilere göre; cenazenin ardından Oktay Üzüm’ün yasal tek mirasçısı olan 10 yaşındaki oğlu ile eski eşi Ayşegül Kaya ile iş ortağı ve yeğeni Serdar Üzüm’le toplantı yapan Acar, Acarkent’teki villanın devrine karşılık daireler vererek anlaşma yaptı.

Ancak Acar, aileye yüklü miktarda veraset ve KDV vergisi çıkarınca aralarında anlaşmazlık başladı.

Üzüm ailesi hukuki yollara başvurdu. Üzüm ailesinin avukatı Handan Bakbak, Erdal Acar ve babası İsmet Acar hakkında ailenin 11 milyon 338 bin dolarını elinden aldıkları iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu sonrasında, haklarında daha önceden de değişik kişiler şikayette bulunulan çeteyi yakın takibe ve teknik izlemeye alan polis yeterli delillerin ardından da operasyon düzenledi.

HABERİN TAMAMI

Gündem